BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  EKONOMİ

New York Borsası 3 saat sonra açıldı

New York Borsası, 3 saati aşan duraklamanın ardından tekrar işlem görmeye başladı.

Abone ol
New York Menkul Kıymetler Borsası'nın resmi internet sitesindeki açıklamada, tüm işlemlerin New York saatiyle 11.32'den itibaren geçici olarak askıya alındığı bildirilmişti. New York Borsası, 3 saati aşan duraklamanın ardından tekrar işlem görmeye başladı.
 
Kısa açıklamada, "NYSE'deki tüm işlemler geçici olarak durduruldu. Tüm açık siparişler iptal edilecektir. Daha fazla bilgi mümkün olduğunca çabuk sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi. Analistler, işlemlerin durdurulmasının teknik sorunlardan kaynaklanmış olabileceğini belirtiyor.
 
Dünya borsaları arasında en büyük piyasa değerine sahip New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE), "işlemlerin teknik bir arızadan ötürü geçici olarak durdurulduğunu" açıkladı.
 
NYSE, yaptığı yazılı açıklamada, işlemlerin askıya alınmasının siber saldırıdan değil, teknik bir arızadan kaynaklandığını belirtti.
 
"Karşılaştığımız sorun bir siber saldırıdan değil, teknik bir iç arızadan kaynaklanıyor. İşlemleri askıya almayı teknik arızadan kaynaklanan sorunları önlemek için seçtik" denilen açıklamada sorunun ne zaman çözüleceğine ilişkin harhangi bir bilgi verilmedi.
 
Bu arada, Nasdaq Teknoloji Endeksi'ndeki işlemlerin normal şekilde devam ettiği bildirildi.
 
OBAMA BİLGİ ALDI
 
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Barack Obama, NYSE'deki işlemlerin geçici olarak durdurulmasıyla ilgili brifing aldı.
 
ABD Hazine Bakanlığı ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun da söz konusu gelişmeleri yakından takip ettiği belirtiliyor.
 
Endeksler, bugüne Çin hisselerindeki keskin değer kayıplarının ardından yaşanan tedirginlikle sert düşüşle başlamıştı.