BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  POLİTİKA

Nevşehir'de Şener'e arkadan hançer

Abdüllatif Şener'in partisi TP'den istifa eden il ve ilçe yönetimi AK Parti'ye geçti!

Abone ol
Genel başkanlığını Abdüllatif Şener'in yaptığı Türkiye Partisi'nin (TP) Nevşehir il ve ilçe teşkilatları, topluca istifa ederek AK Parti'ye destek vermeye karar verdi.

Türkiye Partisi eski Nevşehir İl Başkanı Serdal Tosun, il ve ilçe teşkilat üyeleriyle toplu olarak partilerinden istifa ettikten sonra AK Parti'yi destekleme adına çalışma yaptıklarını açıkladı.

Türkiye'nin kenetlenmeye ihtiyaç duyduğu dönemde, birleştirici bir politika izlemek istedikleri için bu kararı aldıklarını anlatan Tosun, şöyle dedi:

"Türkiye Partisi'nin Nevşehir il ve ilçe teşkilatı olarak partimizden istifa ettik. İstifamızın gerekçesi dünyadaki gelişmeler, değişen ve özlenen Türkiye hayalidir. Türkiye'nin dünyanın gözünde ivme kazandığı ve söz sahibi olduğu bu dönemde bu istifa ile ülkemize katkı sağlamayı umut ediyoruz.

Biz teşkilatlarımızla görüşerek istifa etmeyi uygun gördük. Türkiye'nin yakaladığı yükselişte, ülkemizin ayağına bağ değil, arkasında dağ olmaya çalışacağız. Bize göre siyaset, Hak adına halka hizmettir. Halka hizmet edenlerin arkasından, arkamıza bakmadan yürürüz. Çünkü ben ve teşkilatım siyasetin ticaretini yapmakla değil, halka hizmet için bu yolu seçtik. Bu yüzden istifa ettik."

AK Parti'nin kurucularından olduğunu, fakat eski yönetimle fikir ayrılığına düşmeleri sonucu yeni sahada siyaset yapmaya başladıklarını ifade eden Tosun, "Siyasete birlikte başladığımız, fikirlerimizin uyuştuğu bir arkadaşımız olan Ebubekir Gizligider'in üçüncü sıra adayı olması bizleri sevindirdi. Siyasi arenada bizleri temsilinde doğruluk, dürüstlük, temiz siyaset ilkesine sahip olduğu inancı da bu istifa kararını almamıza vesile olmuştur. "diye konuştu