BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  GÜNCEL

Nevruz'da Abdullah Öcalan bombası

Nevruz'da Türkiye Abdullah Öcalan'ın açıklamalarına kilitlenecek. Nihai barışı getirecek çağrıyı Abdullah Öcalan yapacak.

Abone ol

İNTERNETHABER- 5 kişilik genişletilmiş HDP heyetinin, 29 Kasım Cumartesi günü İmralı Adası'nda yaptıkları görüşmenin ardından, Öcalan'ın verdiği 4-5 aylık süre sonunda nihai sonuca varması hedeflenen sürecin ayrıntıları netleşmeye başladı.

Abdullah Öcalan'la İmralı heyetinin son görüşmesinden sonra kamuoyu ile paylaşılan bilgilerden biri de Öcalan'ın hükümete verdiği süre. Öcalan 4-5 ay içerisinde somut hedefler atılarak nihai hedefe ulaşılması gerektiğinin altını çiziyor.

 TÜRKİYE'DE SİLAHLI EYLEMLERE SON

HDP cephesinde de rüzgar bu taraftan esiyor, 2015 Nevroz'una kadar somut adımların atılacağını, çözümün nihai hedefe ulaşacağını düşünen Kürt harekatı, Abdullah Öcalan'dan tarihi bir çağrı bekliyor. Tarihi çağrının onlarca maddeden oluşacağını belirten HDP'li yetkililer ilk çağrının "mutlak eylemsizlik" ve "Türkiye'de silahlı eylemlere son verme çağrısı" olacağını söylüyor.

ASIL ÇAĞRI KONGRE ÇAĞRISI OLACAK 

Bu çağrının ardından önemli bir çağrı daha olacak. O da PKK'ya Kongre çağrısı. Öcalan en geç Nisan ayına kadar bir kongre çağrısıyla birlikte silahsızlanma ve mutlak eylemsizlik çağrısı yaparak çözüm sürecinin nihai sonuca ulaştığını kamuoyuna göstermiş olacak.