BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  GÜNCEL

Nevruz gösterilerinde yine olay çıktı

Doğu ve Güneydoğu'da Nevruz şenliklerine yine biber gazı karıştı. Batman ve Şırnak'taki kutlamalara polis müdahale edince, olaylar çıktı.

Abone ol
Batman'daki Nevruz gösterilerinde olaylar çıktı. HDP ve DBP'nin organize ettiği kutlamalarda, polis göstericilere müdahale etti. İki çocuğun yaralanmasıyla büyüyen olaylarda bir grup gösterici sivil polis aracını ateşe verdi.

NEVRUZ GÖSTERİLERİNDE OLAYLAR ÇIKTI FOTOGALERİ

 
Batman ve Şırnak'ta Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından düzenlenen nevruz etkinliklerinde olaylar çıktı. Şırnak'ta Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleştirilen ve HDP Şırnak milletvekilleri Hasip Kaplan ile Selma Irmak'ın da yer aldığı kutlamalara yöresel giysileriyle katılan vatandaşlar, şarkılar eşliğinde halay çekti. Bazı aileler de aynı zamanda piknik yaptı.

batman-nevruz.jpg 
 
Bu sırada kutlamaları provoke etmek isteyen, terör örgütünü simgeleyen bayrak ve flama taşıyan 40-50 kişilik grup arama noktasındaki polise taşlı saldırırken, gruba tazyikli su ile müdahale edildi. Atılan taşlar nedeniyle 4 polis ile 5 yaşındaki bir çocuk yaralandı. Yaralılar Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

batman-olay.jpg 
 
POLİS ARACI YAKILDI        
 
Batman'da ise Pazaryeri Mahallesi'nde düzenlenen kutlamalar sırasında yüzleri maskeli bir grup lastik yakıp, Batman-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı. Grup, polis araçlarının yanı sıra yoldan geçen bir ambulans ile cezaevi aracını da taşladı. Cezaevi aracının camı atılan taşlar nedeniyle kırılırken, sürücü zor anlar yaşadı.
      
Göstericilerin attığı molotofkokteylinin isabet ettiği bir polis aracı kısa sürede kullanılamaz hale geldi.