BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.498,20
HABER /  DÜNYA

Netanyahu'dan yine şaşırtan savunma

İsrail Başbakanı Netanyahu, Mescid-i Aksa iddialarını yalanladı.

Abone ol
Mescid-i Aksa'da yaşananlar nedeniyle tepki çeken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Müslümanların namaz kılmasına engel olunduğu ya da camilerin yıkılmaya çalışıldığı iddialarını yalanladı.
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin Mescid-i Aksa'nın mevcut durumunda değişiklik yapmadığını söyledi.
 
Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada Netanyahu, "Mescid-i Aksa'daki mevcut durumu değiştiren biz değiliz. Bilakis, bazı hareket ve teşkilatlar, İsrail'in Müslümanların namaz kılmasına engel olduğu ya da camileri yıkmaya çalıştığı yönünde hiç bir doğruluk payı olmayan söylentiler yayıyor" ifadesini kullandı.
 
Netanyahu, söylentileri yayan grupların Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), İsrail'deki İslami Hareket, Hamas ve Filistin yönetimi olduğunu savundu.
 
Filistinlilerin İsrail askerlerine molotofkokteyli ve taş atmasıyla ilgili olarak Netanyahu, bunun çok öldürücü bir silah olduğunu ve bu nedenle Kudüs'teki polislere vur emri verdiklerini belirtti. 
 
Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde geçtiğimiz pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin buraya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.
 
İsrail askerleri postallarıyla salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.
 
Söz konusu olaylar nedeniyle Kudüs'te ve diğer bölgelerde İsrail polisi ile Filistinliler arasında taşlı sopalı arbede yaşanıyor.