BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  DÜNYA

Netanyahu'dan Hizbullah'a gözdağı!

İsrail Başbakanı Netanyahu Hizbullah'ın saldırısı için "bugün askerlerimize düzenlenen saldırının arkasında kim varsa bedelini tam öder" dedi.

Abone ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'ın güney sınırında İsrail askerlerine saldırı düzenleyenleri, "tam bedel" ödetmekle tehdit etti.

İsrail ordu radyosunda yer alan habere göre, Netanyahu, Savunma Bakanlığında düzenlenen olağanüstü oturum öncesi yaptığı açıklamada, "Bugün askerlerimize düzenlenen saldırının arkasında kim varsa bedelini tam öder" dedi.

"İran'ı, Suriye'deki Golan tepelerinde yeni bir terör cephesi açmaya çalışmakla" suçlayan Netanyahu, "Suriye ve Lübnan hükümetleri de topraklarından İsrail'e yönelik gerçekleştirilen saldırılardan sorumludur" ifadesini kullandı.

İsrail devlet radyosunun haberine göre de İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor, bugünkü saldırıya ilişkin BM Güvenlik Konseyi'ne bir mesaj iletti.

Hizbullah'ın, İsrail-Hizbullah arasındaki ateşkesi sağlayan BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 nolu kararını ihlal ettiğini öne süren Prosor, şunları kaydetti:

"Hizbullah'ın saldırıları karşısında İsrail'in eli kolu bağlı kalmayacak. Topraklarımıza yapılan saldırıların kabulü mümkün değildir. Bu nedenle İsrail, vatandaşlarını korumak için nefsi müdafaa hakkını kullanarak her türlü icraatı gözden geçirecek. Son aylarda Güvenlik Konseyi'nin dikkatini, silah gücünü arttırmaya çalışan Hizbullah'a çekmiştim."

Lübnan'ın güneyinde İsrail'in işgali altındaki sınır bölgesi Şebaa Çiftlikleri'nde devriye gezen İsrail askeri aracına Hizbullah tarafından yapılan tanksavar füze saldırısı sonrası, İsrail de güney Lübnan'daki çeşitli sınır noktalarına topçu ateşi açmış, saldırıda 1 BM Barış Gücü (UNIFIL) askeri ölmüştü.

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, saldırıda 2 İsrail askerinin öldüğünü, 7'sinin de yaralandığını açıklamış, Hizbullah da bu saldırıyla, İsrail'in, Suriye'nin Kuneytra kentinde Hizbullah konvoyuna düzenlediği saldırıya misillemede bulunduğunu duyurmuştu.