BIST 8.743
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.237,04
HABER /  DÜNYA

Netanyahu'dan Donald Trump açıklaması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Donald Trump'ın İsrail'i ziyaret edecek olmasının, Müslümanlar'a yönelik sözlerini kabul ettiği anlamı taşımadığını açıkladı.

Abone ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık yarışına giren iş adamı Donald Trump'ın İsrail'i ziyaret edecek olmasının, "onun Müslümanlarla ilgili sözlerini kendilerinin de onayladığı anlamına gelmediğini" söyledi.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, "Trump'ın, Müslümanların ülkeye alınmamasına yönelik sözlerini reddettiği" belirtildi.

Trump'ın İsrail ziyaretinin iki hafta öncesinden planlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail devleti tüm dinlere saygı duymakta ve tüm vatandaşlarının haklarını kesin olarak garanti altına almaktadır. Bununla birlikte İsrail, Müslümanları, Hıristiyanları, Yahudileri hedef alan ve tüm dünyayı tehdit eden militan İslam'a karşı savaşmaktadır. Trump'ın İsrail'e yapacağı ziyaret yaklaşık iki hafta öncesinden kararlaştırıldı. İsrail Başbakanı bu yılın ilk aylarında, ABD başkan adaylarından kim İsrail'i ziyaret etmek ve kendisi ile buluşmak isterse bunu kabul etme kararı aldı. Bu politika, herhangi bir adayın görüşlerinin paylaşıldığı, tasdik edildiği anlamına gelmez. Bu buluşmalar, Netanyahu'nun İsrail ve ABD arasındaki güçlü dostluğa verdiği önemi yansıtmaktadır."

İSRAİL ZİYARETİ ELEŞTİRİLİYOR

Öte yandan, Trump'ın 28 Aralık'ta İsrail'i ziyaret ederek Başbakan Netanyahu ile bir araya geleceği yönünde İsrail basınında bugün çıkan haberler eleştirilere neden oldu.

İsrail parlamentosu Knesset'teki Filistin asıllı milletvekili Basil Gattas, "Trump İsrail'e dostlarını ziyarete geliyor. Netanyahu ve Trump birbirinden farklı değil, her ikisi de ırkçı. İsrail'in yıllardır uyguladıkları Trump'ın bugün (Müslümanlar hakkında) söyledikleri ile aynı" dedi.