BIST 8.748
DOLAR 32,34
EURO 35,14
ALTIN 2.241,33
HABER /  DÜNYA

Netanyahu'dan bomba Türkiye mesajı! O gün çok yakın

İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu, Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi için yapılan görüşmelerde anlaşmanın artık çok yakın olduğunu söyledi.

Abone ol

Haaretz gazetesinin haberine göre, dün ABD Kongresi'nden bir heyeti Kudüs'te kabul eden İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu, Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi için yapılan görüşmelerde anlaşmanın artık çok yakın olduğunu söyledi.

Aynı habere göre İsrail Başbakanı, Ankara ile ilişkilerin 10 yıl önceki düzeyine dönmesini beklememekle beraber, normalleşmenin iki ülkenin bir dizi bölgesel çıkarlarının gelişmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

TEK SIKINTI KALDI

Haaretz'in İsrailli bir üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberde, iki ülke heyetleri arasındaki görüşmelerde tek sıkıntının, İsrail'in kapatılmasını istediği İstanbul'daki Hamas temsilciliği konusunda varılan uzlaşmanın söze dökülmesinden kaynaklandığı belirtildi.

DAVUTOĞLU'NUN İSTİFASI BEKLENEN GÖRÜMEYİ ERTELETTİ

Birkaç hafta önce yapılması beklenen heyetler arası kritik görüşmenin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istifasıyla ertelendiğini belirten gazete, söz konusu kritik görüşmenin önümüzdeki hafta içinde bir Avrupa ülkesinde gerçekleştirileceğini duyurdu.