BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.494,80
HABER /  GÜNCEL

Neşet Ertaş'ın ailesinin gerçek kararı ne?

Neşet Ertaş için yarın Başbakan'ın katılımıyla yapılacak 'türkülü' anmaya ailesi katılmama kararı aldığı açıklandı. Ama İnternethaber.com işin aslını ortaya çıkardı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ÖZEL İÇERİK

Büyük ozan Neşet Ertaş'ın vefatının yıldönümü nedeniyle yapılacak anma töreni için hazırlıklar tamamlanırken Radikal gazetesinin geçtiği bir iddia anmaya şimdiden gölge düşürdü.

Ertaş'ın türkülerinin telif haklarının sahibi ve yapımcısı Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık'ın açıklamalarına dayanan iddiaya göre ünlü ozanın ailesi törene katılmayarak protesto edecek.

BAŞBAKANLIK KAYNAKLARINDAN
İNTERNETHABER'E AÇIKLAMA


Saltık, Radikal'e yaptığı açıklamada etkinlikten son hafta haberdar olduğunu ve Ertaş’ın ailesinin de ‘Bize de bu hafta haber verildi, konu mankeni gibi arandık’ dediğini aktarmış, ailenin törene katılmayacağını açıklamıştı.

Ancak İnternethaber'in ulaştığı bilgiye göre ise gerçek hayli farklı. Hasan Saltık'ın haberdar edilmedik demesine karşın Başbakanlık kaynakları Saltık'ın etkinlik nedeniyle arandığını ancak kendisine ulaşılamadığını bildirdi.

OĞUL ERTAŞ NEDEN TÖRENİ BEKLEMEDEN DÖNDÜ?

Ailenin töreni boykot edeceği yönündeki iddia da hayli kuşkulu. Çünkü Ertaş'ın Almanya'da yaşayan oğlu, babasının gerçek ölüm yıldönümü olan 25 Eylül'de Türkiye'ye geldi ve 28 Eylül'de yapılacak resmi töreni beklemeden dönmek zorunda kaldı. Oğul Ertaş, Almanya'daki iş hayatı nedeniyle resmi töreni beklemeden dönmek zorunda kalırken İnternethaber'in ulaştığı bilgilere göre ortada bir boykot ya da protesto sözkonusu değil.

ERTAŞ'IN AKRABALARI TÖRENDE HAZIR BULUNACAK

Diğer yandan 28 Eylül'de yapılacak resmi anma törenine Ertaş'ın çok sayıda akrabasının katılacağı da biliniyor. Zaten Hasal Saltık'ın açıklamasında da aileden kimlerin katılmayacağı net bir şekilde belirtilmezken aile fertleri adına yapılmış bir boykot açıklaması da sözkonusu değil.