BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.489,15
HABER /  GÜNCEL

Nereye baksalar eroin çıktı

Küçükçekmece'de bir araçta arama yapan polis, aracın neredeyse her yerine gizlenmiş 25 kilogram eroin ele geçirdi

Abone ol

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2 yıl önce bir çalışma başlatarak uyuşturucu zanlısı olduğundan şüphe edilen kişileri takibe aldı.

Bir süre sonra ilginç bilgilere ulaşıldı. Polisin elde ettiği bilgilere göre cezaevinde bulunan bir tutuklunun kızı aracılığı ile bir grubu yönlendirdiği belirlendi.

Narkotik polisinin takibiyle soruşturma derinleştirilerek grubun üyeleri ve bağlantılarına da ulaşıldı. Bu sırada doğu bölgesinden İstanbul'a bir araçla uyuşturucu sevkiyatı olacağı tespit edildi. Aracı İstanbul'a kadar izleyen ekipler, Küçükçekmece'de operasyon yaptı. Araçta bulunan 2 kişi gözaltına alınarak arama yapıldı. Aracın her tarafından uyuşturucu çıkaran polis, 50 paket halinde 25 kilo 450 gram eroin ele geçirdi. Kapı içleri, koltuklar ve motor bölümünden çıkarılan eroinin Hollanda'ya götürüleceği tahmin ediliyor. Zanlılarla birlikte ayrıca 59 paket gümrük kaçağı sigara ile bin 50 euro ile bin TL nakit para ele geçirildi.

Tutuklu olan B.Y ile bağlantılı olarak kızının da aralarında bulunduğu 9 şüpheli sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.