BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
HABER /  GÜNCEL

Nerede oy kullanacağım TC no ile sandık sorgulama yapın

YSK sitesinde nerede oy kullanacağım sorusu TC no ile yapılan sandık sorgulama ile öğreniliyor. Seçmenler sandık sorgulamada oy verecekleri okulu ve sınıf numarasını bulabiliyorlar.

Abone ol

YSK sitesindeki Seçmen Sandık Sorgulama sistemine giriş yapıldığında nerede oy kullanacağınızı öğreneceksiniz. YSK seçim takvimi uyarınca seçmen sorgulamanın ardından sandık sorgulama sistemini devreye aldı. Sandık sorgulama işlemi secmen.ysk.gov.tr adresinden olduğu gibi e devlet üzerinden de yapılıyor.

TC NO İLE SANDIK SORGULAMA NASIL YAPILIR? : 24 Haziran seçimlerinde oy kullanacağı yeri öğrenmek isteyen seçmenler YSK'nın ysk.gov.tr internet adresindeki 'Nerede oy kullanacağım' sayfasından sorgulama yapabilirler.

YSK sandık sorgulama ekranına girdiğinizde önünüze aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC kimlik numarınızı yazdıktan sonra resim doğrulama kısmında gördüğünüz harf ve rakamları yazın. Ardından sorguma tuşuna basın. Nerede oy vereceğim sorunuzun yanıtı anında önünüze gelecek. Sandık sorgulama için aşağıdaki görsele tıklamanız yeterli;

Sandık sorgulama sisteminden ulaştığınız bilgileri dilerseniz cep telefonunuza kısa SMS olarak ya da mail adresinize bilgi olarak atabiliyorsunuz.

E devlet üzerinden sandık sorgulama : e-devlet sistemi üzerinden de nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtını alabiliyorsunuz. Bunun için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.

Seçimde oy vermek için gereken belgeler neler? : 24 Haziran seçimlerinde TC numaralı nüfus cüzdanıyla olduğu gibi Geçici Kimlik Belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliklerle de oy kulanılabiliyor.

Kimler oy verebiliyor? : Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve yurt dışı seçmen kütüğünde kaydı bulunan her Türk vatandaşı oy kullanabilir.