BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.324,99
HABER /  GÜNCEL

Nerede oy kullanacağım 2014 - Sandık sorgulama

Nerede oy kullanacağım 2014 seçimleri, sandık sorgulama yaptınız mı, nerede oy vereceğim sorusunun yanıtı YSK sandık sorgulama için tıklayın

Abone ol

2014 Yerel seçimlerinde nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtını YSK sitesinden öğrenebiliyorsunuz, bunun için siteye girip SANDIK SORGULAMA yapmanız gerekiyor.

Peki sandık sorgulama nasıl yapacaksınız?

SANDIK SORGULAMA için siteye girdiğinizde karşınıza çıkan alanda TC numaranız soruluyor. Ardından ise nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve kimliğinizdeki diğer bilgiler isteniyor.

Bu bilgileri yazdıktan sonra en sonda RESİM DOĞRULAMA kısmına dikkat edin. Yanda çıkan harf ve rakamları o alana yazıp sorgula tuşuna basın.





BAŞKA İLDE OY KULLANMAK MÜMKÜN MÜ?

Seçmenler, nüfus müdürlüğüne devamlı olarak oturduklarını bildirdikleri yerleşim yeri adresinde oylarını kullanmak zorundadır. Askı süresi içinde adres değişikliğini yapmayan seçmenler kayıtlı oldukları sandık dışında oylarını kullanamazlar.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ OKULLARININ OLDUĞU YERDE OY
KULLANMAK İÇİN NE YAPMALI?

Seçmen niteliği taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oy kullanmak isteyen öğrenciler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduğunu belirten ve yurt müdürlüğünden ise o yurtta kaldığını belirten belgeyi almalıdır. Bu belgelerle yurdun bulunduğu bölgenin İlçe Nüfus Müdürlüğüne bizzat başvurması gerekmektedir. İlçe nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederek seçmen kütüğüne kayıt yaptırabilirler.

KİMLER OY KULLANAMAZ?

Aşağıda yazılı olanlar oy kullanamazlar;

1. Silah altında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir),
2. Askeri öğrenciler,
3. Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar

YURT DIŞINDA YAŞAYAN SEÇMENLER NASIL OY KULLANACAK?

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, 09.05.2012 tarihinde kabul edilen 6304 sayılı Kanun gereği, Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olmaları halinde, Yüksek Seçim Kurulunca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde, 09.05.2013 tarihinden sonra yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi, Halkoylaması ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışı temsilciliklerimizde kurulacak sandıklarda oy kullanabilirler.