BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Nene Hatunlar Afrin için emir bekliyor: Hazırız...

Nene Hatunlar Afrin için emir bekliyor: Hazırız...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Nene Hatunlarımız var” diyerek Zeytin Dalı harekâtı bölgesinde görev aldıklarını işaret ettiği kadın jandarma astsubaylar Afrin için emir bekliyor...

Nene Hatunlar Afrin için emir bekliyor: Hazırız...

Afrin’de cephede TSK askerleri savaşırken kadın jandarmalar da sınır hattında görev yapıyor. Hatay bölgesinde sınır hattı boyunca 15 kadın jandarma astsubay görev yapıyor. Onlardan biri de Jandarma Astsubay Canset Can. Bölgede zaman zaman çeşitli noktalarda asayiş ve güvenlik görevi yerine getiren Astsubay Can, görev verildiğinde cepheye gitmek için sabırsızlıkla beklediklerini belirtti. KAdın astsubaylarımız, zaten rol model alacakları önlerinde çok rol model olduğunu belirtip, "Tarihten var. Nene Hatun var, Halide Onbaşı var, Nezahat Onbaşı var, Şerife Bacı var. En önemlisi şehit Songül Yarbayımız var" diyor. İşte Hürriyet'in konuştuğu Canset Can, aldıkları eğitimi, karargâh yaşantılarını ve vatandaştan son günlerde gördükleri ilgiyi şöyle anlattı:

Nene Hatunlar Afrin için emir bekliyor: Hazırız...

KISMET BU ZAMANAYMIŞ: “Küçüklüğümden beri vatan aşkıyla yoğrulmuş bir ailenin içindeyim. O şekilde büyütüldüm. İlk ve ortaokul zamanlarımda okulumun duvarlarına afişler asılırdı. Harp okulları ve askeri okullarla ilgili. Ve ben her seferinde onların şartlarını okumak için önlerinde gidip dururdum. O dönemlerde kızları almıyorlardı. Üniversite çağına gelmen gerekiyor. Ama kısmet bu zamanaymış. Hayalimdi. Şu an hayalin vücut bulmuş hali. Hayalim gerçek oldu. Evliyim, eşim de her konuda destek.

Nene Hatunlar Afrin için emir bekliyor: Hazırız...

NENE HATUN’UN TORUNLARIYIZ: Benim babam da polis memuruydu. Vatan aşkı buradan geliyor. Ama zaten rol model alacağım çok insan var. Tarihten var. Halide Onbaşı var, Nezahat Onbaşı var, Şerife Bacı var. En önemlisi şehit Songül Yarbayımız var. O biliyorsunuz mesleğine aşık bir kadındı. O benim için meslek hayatımın sonuna kadar hatta hayatımın sonuna kadar en güzel örnek olarak bir köşede kalacak. Türk kadının vatan aşkıyla yanan kor gibi bir yüreği var. Nene Hatun’un torunlarıyız.

Nene Hatunlar Afrin için emir bekliyor: Hazırız...

KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR: Onların müdaafasındaki bayrağını her yerde dalgalandırmayı, gerekirse sınır ötesinde dalgalandırmayı biz canı gönülden zaten istiyoruz. Mehmetçiğin mermisini battaniyesine saran analar, Mehmetçikle beraber düşman mücadelesinde bulunan kadınlarımız bugün hâlâ varlar. Onlar da bizleriz. Görevimizi de sonuna kadar canımız pahasına, kanımızın son damlasına kadar yerine getirmek için hazır bekliyoruz.