BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95

Nelson Mandela kimdir?

Nelson Mandela kimdir?

Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela öldü. Nelson Mandela 96 yaşında hayata gözlerini yumdu. İşte mandela'nın hayatı.. Kaynak: Nelson Mandela kimdir? İşte Nelson Mandela'nın hayatı - Dünya - Star Gazete http://haber.stargazete.com/dunya/nelson

Nelson Mandela kimdir?

Nelson Rolihlahla Mandela (18 Temmuz 1918 - 05.12.2013), Güney Afrika'lı Anti Apartheid(Güney Afrika'da Irkçılığa Karşı Hareket) aktivisti, 1994'ten 1999'a kadar ilk defa tüm halkın katıldığı seçimlerdeki Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk devlet başkanıdır.Yönetimi, Apartheid'ın mirasının dağılmasına, ırkçılığı engellemeye, fakirlik ve eşitsizliğe odaklanmıştır.

Nelson Mandela kimdir?

Siyasi görüş olarak Demokratik Sosyalist olan Mandela, Afrika Ulusal Konseyi siyasi partisinde 1990'dan 1999'a kadar parti başkanlığı yapmıştır. Bantu dillerine ait olan Kosa (Xhosa) dilini konuşan Tembu (Thembu) kabilesinde, kabile şefinin oğlu olarak doğan Mandela, Fort Hare Üniversitesi ve Witwatersrand Üniversitesi'nde hukuk eğitimi gördü.


Nelson Mandela kimdir?

Johannesburg'un ilçelerinde yaşarken anti-sömürgeci görüşe dahil oldu ve ANC'ye katılarak bu partinin gençlik kolunun kurucu üyesi oldu. Ulusal Parti, Apartheid'ı 1948'de uyguladığında, ANC'nin 1952'deki Başkaldırı Mücadelesi (Defiance Campaign)'nde göze çarptı ve Halk Kongresinde buna bağlı olarak Transvaal ANC koluna başkan olarak seçildi.


Nelson Mandela kimdir?

Avukat olarak çalışırken sürekli olarak kışkırtıcı aktivitelerden ve 1956'dan 1961'e kadar süren İhanet Duruşmaları'ndan dolayı tutuklandı. Başlangıçta şiddet içermeyen protestolar olacağını söylemesine rağmen Güney Afrika Komünist Partisi ile işbirliği yaparak 1961'de devlet hedeflerine bombalama yapan militan Umkhonto we Sizwe (MK)'yi kurdu.