BIST 9.070
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.326,31
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Nejla Uygur gözyaşlarına hakim olamadı

Usta oyuncu Nejat Uygur’un ölüm yıl dönümde sergilenen ’Markopaşa’ adlı oyunda, sanatçının eşi Nejla Uygur tekrar sahnelere döndü. Oyun sonunda duygu dolu anlar yaşandı.

Abone ol

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde ’Markopaşa’ adlı oyunu Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve 9. Jandarma Alay Komutanı Alpay Mehmet Yiğit ile tiyatro severler izledi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın büyük özverileri ile düzenlenen ve bu yıl ’10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali’ olarak kutlanan festivalin ilk gününde 25 yıl önce Nejat Uygur tarafından sahnelenen ’Markopaşa’ adlı müzikhol oyununun sonunda duygu dolu anlar yaşandı.

SEYİRCİLERDEN BÜYÜK İLGİ

Behzat ve Süheyl Uygur’la birlikte yıllar sonra ’Markopaşa’ oyunuyla sahneye çıkan Nejla Uygur ise geceye ve tiyatro oyununa ayrı bir anlam kazandırdı. Oyunun arasında Bilecik Belediyesi salonu hınca hınç dolduran seyircilere, üzerinde Nejat Uygur’un resminin bulunduğu maskeler dağıttı. Oyun sonunda Kristal Çınar ödülüne layık görülen Nejla Uygur, ödülünü Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın elinden aldı.

“BÖYLE ÖZEL BİR GÜNÜNDE BU ETKİNLİĞE BAŞLAMAK AYRI BİR DEĞER KATIYOR”

Verilen ödül sonrası bir konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu tiyatro festivaline başladıklarında 10’uncusunu düzenleyeceklerini görmenin uzak bir hedef olduğunu anlattı. Bu akşam festivalin 10’uncu yılını gördükleri 10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali’nin ilk gecesinde olduklarını söyleyen Yağcı, “Mekanlar önemlidir. Ama mekanlara anlam kazandıran insanlardır. Bu mekanları yapıyoruz, gurur duyuyoruz.

GERÇEK ANLAMINI BULUYOR

Ama içerisinde böyle güzel sanat eserlerini seyrettiğimizde böyle güzel sanat sevenlerle bu sanat eserlerini ve sanatçılarımızı buluşturduğumuz da mekanlar gerçek anlamını buluyor. Birde ustaların ustası tiyatronun duayeni Necat Babanın böyle özel bir gününde bu etkinliğe başlamak ayrı bir değer katıyor. Onun için bu akşam hem duyguluyuz hem onurluyuz hem mutluyuz hem de gururluyuz. Çok fazla söze de gerek yok. Bu hizmeti yapmaktan böyle bir etkinlikte bulunmaktan ve onuncu yılı kutlamaktan gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. Daha nice on yılları görmek dileğiyle” dedi.

NEJLA UYGUR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Konuşmanın ardından salondakilere Nejat Uygur’un resimlerinin ve tiyatro oyunlarından belli bölümlerinin oluşturulduğu bir sinevizyon gösterisi izletildi. Nejla Uygur’un bu sırada gözyaşlarına hakim olmadığı anlarda salonda da duygu dolu anlar yaşandı. Daha sonra oyun arasında üzerinde Nejat Uygur’un resminin bulunduğu maskeleri takan seyircileri gören Nejla Uygur, bir kez daha gözyaşlarına boğuldu.

"YAŞASIN TİYATRO"

Duygu dolu anlar yaşanan o dakikalarda mikrofonu eline alan Behzat Uygur, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve seyircilere teşekkür etti. Uygur, “Tabii annemiz başka bir duyguyla bakıyor. Çok güzel bir sürpriz. Beni hep gülümseyerek anın beni hep tiyatro sahnesinde anın. Ne güzel bir doğum gününde Harbiye Açık havada kutladık. Tabii belki bizim için üzücü bir durum.

ÜZÜCÜ BİR DURUM

Hepimiz için üzücü bir durum. Annemiz Nejat baba turneye gitti diyor bizde öyle düşünüyoruz. Ama eminim ki şu anda bizleri izliyorsa bu güzel sürprize çok çok mutlu olmuştur. Bu güzel sürpriz için herkese çok teşekkür ediyorum. Ustamızın sözleriyle veda edelim. Büyüklerin elinden küçüklerin gözlerinden ortancaların alnından öpüyoruz. Yaşasın Tiyatro” diye konuştu.

Tiyatro oyunu sonrası salonu dolduran seyircilere Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, rahmetli Nejat Uygur için hazırlattığı helvayı kendi elleri ile dağıttı.