BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.489,64
HABER /  GÜNCEL

Nefes darlığına pratik çözüm

Nefes darlığı ve akciğer problemleri yaşayanlara ev tipi test cihazı geldi.

Abone ol

Nefes darlığı ve akciğer problemleri yaşayanlara ev tipi test cihazı geldi. Test, Spirometre’ye üfleyerek yapılırken, cihaz sonucu hekime mesaj olarak gönderiyor.

Akciğer hastaları, artık ‘Spirometre’ adı verilen cihazla evde     solunum testi yapabilecek. Cihaz sayesinde, hekimlerin cep mesajıyla gönderilen test sonucunu anında görerek     ilaç dozunda uzaktan ayarlama yapması sağlanabilecek. AVM Sağlık Hizmetleri Şirketi yöneticisi Dr. Mehmet Yağmur, akciğer testlerinin daha çok hastanelerde yapıldığını açıkladı. Hastanın     nefes sorunu yaşadığı zamanlarda     hastaneye gitmenin güçlüklerine     değinen Yağmur, bu fikirden yola çıkılarak  Spirometre’nin tasarlandığını anlattı. Solunum testlerini ‘Spirometre’ adlı cihazla evlerde de yapılabilirken, hastalar da test için sağlık kurumlarına gitmek zorunda kalmayacak.

İLAÇ DOZU ANINDA AYARLANIYOR

Yağmur, cihazla ilgili şu bilgileri aktardı: ‘’Akciğer kapasitesini ölçmeye yarayan spirometrenin kullanımı basit. Hastalar cihaza üfleyerek solunum değerlerini görebiliyor. Test sonucu da bir cep mesajıyla doğrudan hekime iletiliyor. Hekim de bu değerlere bakarak hastanın kullandığı ilacın dozunda ayarlama yapabiliyor. Bu hem hastalar, hem de hekimler açısından son derece pratik bir yol.’’ Yağmur, yeni bir teknolojik ürün olan cihazın fiyatının 350 euro olduğunu sözlerine ekledi.