BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.430,80
HABER /  MEDYA

Nedim Şener'den o yazara dair ilginç ayrıntı

Yazar, Nedim Şener, Fuat Avni'nin kitabını yazan gazeteci Aytekin Gezici hakkında ilginç bir ayrıntı aktardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Oda TV davasının sanıklarından gazeteci Nedim Şener, twitter'dan "Ahmet'in 'imamın ordusu' kitabına karşı kontra kitap yazan A.Gezici şimdi Fuat Avni kitabı yazdı diye gözaltında" diye yazdı.

Bilindiği gibi cemaate yakınlığıyla bilinen Gezici, bu sabah Twitter fenomenlerinden 'Fuat Avni' ile ilgili yazdığı 'Firavun Sarayındaki Musa: Fuat Avni' isimli kitabıyla ilgili gözaltına alınmıştı.

"İMAMIN ORDUSU" KİTABINA KONTRA KİTAP YAZMIŞTI

Ahmet Şık'ın cemaatin emniyetteki yapılanmasının anlatıldığı kitaba karşı, Aytekin Gezici de "İmamın ordusu- son sığınak" adlı kitabı piyasaya sürmüştü. Kitabın tanıtım yazısında "Yasaklı kitap İmamın Ordusunda ne tür bilgiler vardı? Kitabın basımı niçin engellendi? Kitapta cemaatle ilgi hangi konulara dikkat çekildi? Kitabın asıl yazarı kim ya da kimlerdi? Kitabın örgüt dokumanı kitap.20141017152209.jpgolarak soruşturmaya girmesinin sebebi neydi?" gibi ifadeler yer alıyor. 

Nedim Şener, 3 Mart 2011'de Oda TV'ye yönelik Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gözaltına alınmıştı. 2012'de tahliye edilen ve 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Şener, operasyonların arkasında cemaatin olduğunu iddia etmişti.

CEMAATİN ŞİMŞEKLERİNİ ÜZERİNE ÇEKMİŞTİ

İmamın Ordusu, gazeteci Ahmet Şık tarafından yazılmış olan kitap taslağıdır. Şık, Ergenekon soruşturması kapsamında 3 Mart 2011 tarihinde gözetim altına alınarak 6 Mart 2011'de "Ergenekon terör örgütüne yardım etmek" suçundan tutuklandı ve Metris Cezaevi'ne gönderildi. Soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz'ün talebiyle İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "kitap taslağına el koyma" kararı alındı. 23 Mart (2011) tarihli el koyma kararı uyarınca polis, kitabı yayımlayacağı belirtilen İthaki Yayınevi'ne baskın yaptı. Kitabın elektronik ortamdaki taslağı alındı, orijinali silindi.

screen-shot-2014-10-17-at-3.02.04-pm.png