BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Nedim Şener'den Cemaat ve CHP bombası

ODA TV davasından içeri alınan Nedim Şener, bomba açıklamalar yaptı. 'CHP utansın' diyen Şener, Gülen ile görüşmek istemiş ama reddedilmiş.

Abone ol

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular'da Nedim Şener'den sarsıcı açıklamalar geldi. Şener, Cemaatle yakınlaşan CHP için 'Balbay ve Cihaner'den utansın' dedi.

Gülen'in röportaj teklifini kabul etmediğini açıklayan Şener, "Cemaati tetikçileri mahvedecek' yorumunda bulundu.

CNN Türk ekranlarında Enver Aysever’in sorularını yanıtlayan Nedim Şener, yolsuzluk operasyonu ve cemaate ilişkin açıklamalarda bulundu.

CEMAATÇİ POLİSLERİ ÇIKARINCA TUTUKLANDIM

Dink cinayetine ilişkin yayınlarından dolayı hedef haline geldiğini belirten Nedim Şener, “Hrant Dink cinayetinde cemaatçi polislerin sorumluluğunu ortaya çıkardığım için tutuklandım. Dink cinayetinin istihbarat yalanları kitabını yayınlar yayınlamaz, Ergenekon operasyonunu yapanlar önce beni mahkemeye verdiler, otuz iki yıl hapis istemiyle mahkemede yargılanıyordum, o sırada da sahte bir ihbarla Başbakan’ın oğlunu suikast girişimi yapacaklar arasında beni gösterdiler ve diğer isimlerden sadece benim ev ve cep telefonumu dinlediler. Bütün mesele benim Dink cinayetinde yazdıklarımı yok etmekti” şeklinde konuştu.

"CEMAATİ TETİKÇİLERİ MAHVEDECEK"

“Cemaati aslında tetikçileri mahvedecek” diyen Nedim Şener, “Polis akademisinde yuvalanmış, polis akademisinden atılmış, hala bazı gazetelerde yazan bu adamlar aslında kendileri cemaatin arkasına yaslanmış ve benim gibi işsiz kalma riskleri yok bu adamların. Böyle bir cemaat anlayışında içinde insan olarak fert olarak bulunmaktan rahatsız olurum, gazeteci önce bağımsız olmalı” ifadelerini kullandı.

"CHP UTANSIN!"

CHP’ye cemaat ile yakın işbirliği içinde olduğu eleştirisinde bulunan Nedim Şener “CHP ile cemaatin çok yakın iş birliği var. Geçen gün önceden Erdoğan’ın kapladığı Zaman Gazetesinin birinci sayfasını Kılıçdaroğlu kapladı. Kendileri cemaatin oyuna ihtiyacımız var diyor ancak insan, Mustafa Balbay’dan utanır, İlhan Cihaner’den utanır” dedi.

İNSAN HAYRET EDİYOR

Şener konuşmasını şöyle sürdürdü:

-"Nerdeyse Kemal Kılıçdaroğlu’nu da sanık yapacaklardı Oda Tv davasında, Gürsel Tekin’in zorla ifadesi alındı. Bu komployu kuranlar cemaatin parçasıydı. Şimdi o komployu kuranlardan söz etmiyorlar, sadece yolsuzluktan bahsediyorlar, insan hayret ediyor”

Fethullah Gülen'e röportaj teklifininde bulunduğunu hatırlatan Şener, Gülen’in yüzyüze röportaj teklifini reddederek yazılı röportaj yapabileceğini söylediğini aktardı.