BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  GÜNCEL

Nedim Şener yazdı ABD basınının PKK’lı kahramanı!

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, terör örgütü PKK'nın ABD'nin nasıl müttefiki haline geldiğini New York Times'ta çıkan bir haberle gösterdi.

Abone ol

Türk Hava Kuvvetleri’nin Kuzey Irak'ta düzenlediği operasyonla öldürülen terör örgütü PKK'nın kilit isimlerinden İsmail Özden'i (Kod adı Mam Zeki Şengali) ABD basını kahraman olarak gördü.

New York Times gazetesinde azılı terörist Özden için "Türkiye, Irak'a düzenlediği hava saldırısında PKK'lı lideri öldürdü. Ancak bu Kürt militan; DEAŞ tarafından tehdit edilen Kuzey Irak'taki Yezidiler için bir kahramandı, çünkü onlara yardım etmişti.” ifadelerine yer verdi.

İşte ABD'nin ikircikli politikasına tepki gösteren Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, ABD'nin yeni hedefinin Türkiye olduğunu yazarak komuyonu böyle uyardı:i

AMERİKA'NIN İŞİNE YARIYORSA MÜTTEFİK OLABİLİR
"Dünyaya, demokrasi, hukuk, insan hakları, ifade özgürlüğü dersleri veren Amerika ve basının hali bu; eğer işine yarıyorsa bir terör örgütü ile bile müttefik olabilir. Amerikan yönetimi yeni “müttefiki” PKK’nın Suriye kanadı YPG’ye 5 bin TIR dolusu silah ve mühimmat verirken, Amerika’da basının dili de buna göre değişiyor. Amerika tarafından da “terör örgütü” olarak tanınan PKK basında bir anda terör örgütü olmaktan çıkıyor, öldürülen PKK yöneticisi ise “kahraman” ilan ediliyor.

ABD heyetinden Kobani'deki hastaneye tıbbi malzeme yardımı

Birkaç hafta önce Newsweek dergisi de PKK ile ilgili benzer bir tutum almış, yazının sonunu da aslında ABD yönetiminin kafasından geçen şu cümle ile bitirmişti; “Özgür dünya Erdoğan’a karşı ne kadar çabuk davranırsa, dünyamız o kadar güvende olacaktır. Türkiye dönüştürülmelidir.”

ABD+FETÖ+PKK: Türkiye’ye Rahip Brunson üzerinden baskı yapan, yaptırım üzerine yaptırım kararı alan Amerika, himaye ettiği Fetullahçı Terör Örgütü lideri Gülen ile ilgili en somut delillere sırtını dönüyor, gönderilen dosyaların kapağını bile açmıyor, terör örgütü PKK’yı destekliyor. Bu gelişmeleri yalnızca ABD Başkanı Trump’ın tutumuna bağlayanlar ciddi yanılgı içinde. Çünkü ABD yönetimi açık-kapalı tüm güçleriyle Türkiye’nin üzerine çullanacak. Evet artık, “stratejik ortak” Türkiye ABD için stratejik hedeftir."

Nedim Şener'in yazısının tamamı

İşte Sincar operasyonunun görüntüleri: Böyle öldürüldü