BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Nedim Şener ve Ahmet Şık tutuklandı!

Zekeriya Öz tarafından sorgusu yaklaşık 6 saat süren gazeteci Nedim Şener ile Ahmet Şık tutuklandı.

Abone ol

Ergenekon operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve savcı Zekeriya Öz tarafından sorgusu yaklaşık 6 saat süren gazeteci Nedim Şener ile Ahmet Şık tutuklandı. Gazeteciler kararı protesto etti.

Gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. Ergenekon soruşturması kapsamında haklarında tutuklama kararı verilen Gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık, Metris Cezaevi'ne gönderildi. Nöbetçi mahkeme, Nedim Şener ve Ahmet Şık için "Ergenekon Terör Örgütüne üye olmak" suçundan tutuklama kararı verdi.

Nedim Şener ve Ahmet Şık ile birlikte adliyeye sevk edilen polis memuru Aydın Bıyıklı ve yazar İklim Bayraktar, savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

GAZETECİLER, PROTESTO İÇİN ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanmasını protesto eden meslektaşları, Beşiktaş Adliyesi önünde oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı.

Gazeteciler, Şener ve Şık'ın sorguları süresince Beşiktaş Adliyesi önünde sabaha kadar bekleyerek meslektaşlarına destek verdiler. Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın adliyeden Çevik Kuvvet ekipleri eşliğinde çıkışı sırasında sloganlar atan gazeteciler, meslektaşlarını Metris Cezaevine götüren aracın ayrılmasının ardından yola oturarak, Çırağan Caddesi'ni trafiğe kapattı.

Olayı izlemekle görevli gazeteciler de ellerindeki fotoğraf makinaları ve kameralarını bırakarak bir süre eyleme destek verdi. Gazeteciler, daha sonra olaysız dağıldı.

İKLİM BAYRAKTAR KONUŞTU

Savcılık sorgusu sonrası serbest kalan İklim Bayraktar, "Savcı bey ne sorması gerekiyorsa onu sordu" diye konuştu.

Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan Oda TV muhabiri İklim Bayraktar, serbest bırakıldıktan sonra yaptığı basın açıklamasında, "Çok yorgunum. Adaletin yerini bulduğunu düşünüyorum. Oğlumu sizin aracılınığızla çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Onu ağlayarak bıraktım. İstemeden ve elimde olmayan sebeplerle ailemi üzdüğüm için çok üzgünüm" diye konuştu.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a santaj kasediyle ilgili iddiaların sorulması üzerine Bayraktar, "Öyle birşey yok. Şantaj diye birşey yok. Ne münasebet, ne sorması gerekiyorsa savcı bey onu sordu. Ben de bütün cevaplarımı verdim" dedi.

ŞENER'E 50 ERGENEKON SORUSU


Nedim Şener'in avukatının verdiği bilgilere göre Emniyet'te Şener'e yaklaşık 50 soru sordu.

Sorular ağırlıklı olarak OdaTV'den çıktığı iddia edilen belgelerle ilgiliydi. "Ahmet Şık'la kitap yazdınız mı?", "Sabri Uzun'un kitabını siz mi kaleme aldınız?" gibi soruların yanında Şener'den çeşitli telefon görüşmeleriyle ilgili de bilgi alındı.

Tutuklu yargılanan OdaTV çalışanı Barış Terkoğlu'yla yaptığı görüşmenin içeriği soruldu.

Sözkonusu görüşmeye göre Terkoğlu'nun, Şener'i arayıp "İlk Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün gazeteci Alper Görmüş'e verilmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?" diye sorduğu, Şener'in de "Ne düşünebilirim ki" dediği belirtildi.

Emniyetteki sorgunun ardından Ahmet Şık ve Nedim Şener'e isnat edilen "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçu düştü. İki gazeteci savcılıkta sadece "Ergenekon terör örgütüne üye olma" suçu nedeniyle sorgulandı.

BAYRAKTAR'IN İFADESİ 15 DAKİKA SÜRDÜ

İklim Bayraktar ile Aydın Bıyıklı, saat 10.00'da hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye sokuldu. Bu sırada Aydın Bıyıklı'nın "Adalet yerini bulacak" dedi. İki sivil polis aracıyla getirilen şüpheliler İklim Bayraktar ile Aydın Bıyıklı'yı Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz sorguladı.

İklim Bayraktar'ın sorgusu yaklaşık 15 dakika sürdü. İklim Bayraktar, Savcı Zekeriye Öz'e yaklaşık 3 sayfa ifade verdi. İklim Bayraktar'ın ardından polis memuru Aydın Bıyıklı'nın ifadesine geçildi. Zekeriya Öz'e yaklaşık 5 dakika ifade veren Aydın Bıyıklı'ya "Operasyonda gözaltına alınan isimlere bilgi sızdırıp sızdırmadığının sorulduğu" öğrenildi.