BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07

Neden 'selfie' çekiniyoruz?

Neden 'selfie' çekiniyoruz?

Hırvat öğrenci hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen "selfie" ya da Türk Dil Kurumu'nun çevirisiyle "özçekim"i ele aldı.

Neden 'selfie' çekiniyoruz?

Erasmus öğrencisi olarak Türkiye'ye gelen ve yüksek lisansını iletişim alanında yapan Hırvat öğrenci Zrinka Peharec, tez çalışmasında, özellikle akıllı cep telefonlarıyla birlikte hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen "selfie" ya da Türk Dil Kurumu'nun çevirisiyle "özçekim"i ele aldı. Pharec, tez kapsamında aralarında Türkiye, Kanada, Avustralya, Almanya, ABD ve Nijerya'nın da bulunduğu 40 ülkeden 214 kişi arasında anket yaptı. sekiz ülkeden 10 kişiyle de yüz yüze görüştü.

Neden 'selfie' çekiniyoruz?

Katılımcıların yüzde 88'i, cep telefonu veya dijital fotoğraf makinesiyle selfie çektiğini söylerken yüzde 19,7'si selfie çekmeyi sevdiğini, yüzde 75,7'si olumlu düşündüğünü, yüzde 4,55'i ise nefret ettiğini belirtti. İşte o anketten çıkan sonuçlar:

Neden 'selfie' çekiniyoruz?

Ankete katılanların yüzde 87'sini, 18-34 yaş arası, yüzde 13'ünü ise daha üst yaştakiler oluşturdu.

Neden 'selfie' çekiniyoruz?

Katılımcıların yüzde 88'i cep telefonu veya dijital makineyle selfie çektiğini söylerken yüzde 19,7'si selfie çekmeyi sevdiğini, yüzde 75,7'si olumlu düşündüğünü yüzde 4,55'i ise nefret ettiğini aktardı.