BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,17
HABER /  DÜNYA

Neden iPhone kullanmıyor ?

ABD Başkanı Barack Obama, güvenlik gerekçesiyle iPhone kullanılmasına izin verilmediğini belirterek, bunun yerine kripto özelliği bulunan Bl...

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, güvenlik gerekçesiyle iPhone kullanılmasına izin verilmediğini belirterek, bunun yerine kripto özelliği bulunan BlackBerry kullandığını söyledi.
Sosyal medyayı en güçlü kullanan ABD Başkanı olarak bilinen Obama, güvenlik danışmanlarının tavsiyesi üzerine, yeterince güvenli olmadığı için iPhone kullanamıyor. Beyaz Saray’da sağlık hizmetleri kanuna ilişkin bir sunum sırasında espri yapan Obama, "Güvenlik nedeniyle iPhone kullanmama izin verilmiyor" dedi. Kızları Sasha ve Malia’nın iPhone telefonları olduğunu söyleyen ABD Başkanı, "Bunlarla bolca vakit geçiriyor gibiler" diye konuştu.
Obama, ABD tarihinde e-posta atan ilk başkan olmuştu. Ulusal Güvenlik Ajansı yönetimi ile BlackBerry kullanma konusunda da uyuşmazlık yaşayan Obama, sonunda amacına ulaşmış ancak BlackBerry’de iletişim kurduğu kişilerin sayısı 10 ile sınırlandırılmıştı.
(İHA)