BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  GÜNCEL

Neden Fenerbahçe değil de Kayserispor?

Kayserisyor'un eni golcüsü Nadir Çiftçi neden Fenerbahçe yerine Kayserispor'u tercih ettiğini anlattı

Abone ol

Kayserispor'un yeni golcüsü Nadir Çiftçi, tercih nedenini "Fenerbahçe'ye gitseydim kaç maç oynayabilirdim bilmiyorum ama Kayserispor'da daha fazla şans bulabileceğimden eminim." sözleriyle açıkladı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Portsmouth'tan Kayserispor'a transfer olan genç golcü Nadir Çiftçi, Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'nin ağustos ayı sayısına açıklamalar yaptı.

Guus Hiddink tarafından Hollanda ile geçen yıl kasım ayında yapılan özel maçın aday kadrosuna daveti üzerine Türk milli takımını tercih ettiğini kaydeden Nadir Çiftçi, şunları söyledi:

GÖNLÜMDE HER ZAMAN TÜRKİYE VAR

''12-13 yaşlarında Hollanda'da genç milli takımlar için bölge seçmeleri başlar. Hollanda'dan teklif aldığımda Türkiye'nin benden haberi yoktu. O dönemde benim için sadece Hollanda vardı. Türkiye'ye karşı oynadıktan sonra ise bana 'Türkiye'yi tercih eder misin?' diye sordular ama hiçbir kampa davet edilmedim. İlk 'Gel bizim için oyna' teklifini Hiddink'ten aldım ve 'Benim gönlümde her zaman Türkiye var' diyerek geldim. Açıkçası davet aldığımda da iki duyguyu bir arada yaşadım. (A) Milli Takım'a seçildiğim için büyük bir mutluluk duydum. Bir yandan da benim bugünlere gelmeme en büyük katkıyı yapan babam o dönemde hacdaydı ve mutluluğumu onunla paylaşamamanın üzüntüsünü yaşadım. Maça da gelemedi. İlk maçımın Hollanda'ya karşı olması da çok farklı bir anlam taşıyordu benim için.''

''DROGBA YA DA İBRAHİMOVİÇ TİPİNDE GOLCÜYÜM''

Kafa toplarında iyi olduğunu, iyi şut attığını, gol vuruşlarında ve topu saklamada iyi olduğunu ifade eden Çiftçi, ''Ama Rooney gibi sahanın her yerine koşan, orta sahadan top alan bir santrfor tipi değilim. Ben daha çok Drogba ya da Ibrahimoviç tipinde bir golcüyüm'' dedi.

Sol ayağını daha iyi çalıştırması gerektiğini dile getiren Çiftçi, ''Bir santrfor olarak top her türlü pozisyonda gelebilir. Golü atmak için her iki ayağınızla da topa iyi vurmanız gerekiyor. (A) Milli Takım'a çağrıldığımda, Hiddink Hocam bana, 'Zinedine Zidane hiç defans yapmazdı ama öyle bir yerde dururdu ki, defansif görevini yerine getirmiş olurdu. Sen de saha içinde durduğun yeri ayarlamayı ve bu şekilde takım savunmasına katkı yapmayı öğrenmelisin)' demişti'' şeklinde konuştu.

Portsmouth'la sözleşmesinin bittiğinde kendisini İtalya, İspanya ve Almanya'dan da kulüplerin istediğini belirten Nadir Çiftçi, "Bir ara Fenerbahçe ile de adının geçtiğini biliyoruz. Neden diğerlerini değil de Kayserispor'u tercih ettin?" sorusu üzerine Kayserispor'un bir proje takımı olduğu için tercih ettiğini kaydederek, şöyle konuştu:

''Genç oyunculara çok fazla şans veren bir kulüp. Şota Arveladze de çok genç ve başarıya aç bir teknik adam. Sanki hala futbol oynayabilecekmiş gibi duruyor. Ben de böyle bir takımın içinde olmak ve sürekli oynamak istedim. Fenerbahçe'ye gitseydim kaç maç oynayabilirdim bilmiyorum ama Kayserispor'da daha fazla şans bulabileceğimden eminim. Üstelik Kayserispor da son yıllarda futbola yaptığı yatırımlarla şampiyonluğa oynayabilecek bir kulüp olduğunu kanıtlıyor.''

Çiftçi hedefinin Arsenal ya da Real Madrid'te oynamak olduğunu ve daha sonra da futbolu Türkiye'de noktalamak istediğini sözlerine ekledi.