BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.419,21
HABER /  DÜNYA

Necmettin Kerim kimdir? Kerkük valisinin PKK fotoğrafları

KERKÜK'te bir oldu bitti yaratmaya çalışan Vali Necmettin Kerim kimdir? Mesud Barzani'nin kişisel doktoru olan Necmettin Kerim yaptığı çıkışlarla ve aldığı referandum kararı ile gerilim yaratıyor. Necmettin Kerim'in mazisinde PKK var.

Abone ol

KERKÜK Valisi Necmettin Kerim'in mazisi terör örgütü PKK'ya dayanıyor. Cemil Bayık ile çekilen fotoğrafı da bu maziyi gizlemeye gerek duymadığının kanıtı. Musul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Necmettin Kerim ABD'de uzun yıllar kaldı.

ABD politikalarının Irak'taki uygulayıcısı olan Necmettin Kerim, Mustafa Barzani’nin de özel doktoru.

Fotoğraftakiler : Sağ baştaki PKK yöneticilerinden Sabri Ok, onun yanındaki Kerkük Valisi Necmettin Kerim, Kerim'in diğer yanındaki ise PKK'nın kanlı yöneticilerinden Cemil Bayık...

ABD'NİN ADAMI
Top doktoru olan Necmettin Kerim 1972'den itibaren ABD'nin özel olarak yetiştirdiği isimlerden biri. George Washington Üniversitesi’nde nöroşirürji eğitimi alan Necmettin Kerim, Mesud Barzani'nin babası Mustafa Barzani’nin de kişisel doktoruydu.

ABD'nin bölgedeki çıkarlarının temsilcisi olarak görülen Necmettin Kerim, 1991- 1999 yılları arasında Kuzey Amerika Kürt Ulusal Kongresi kurucu üyesi ve başkanı olarak görev yaptı. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi ve ABD Senato ve Temsilciler Meclisi’nde Kürtler hakkında bilgi veren Necmettin Kerim, aynı zamanda Washington Kürt Enstitüsü’nün kurucusu ve başkanı.

Necmettin Kerim, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin partisi KYB’nin üyesi konumunda. 29 Mayıs 2011 tarihinde Kerkük valisi seçilen Necmettin Kerim, Kürdistan bayrağı kararı ile gerilim yarattı. Necmettin Kerim, Barzani'nin 25 Eylül'de yapacağı bağımsız Kürdistan referandumuna Kerkük'ün de katılması kararını verdi.