BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
MEDYA

Necmettin Hoca'dan çok tartışılacak 'Ağda' fetvası

Kanal 7’de Necmettin Nursaçan Hoca’nın programında izleyiciden gelen ağda sorusuna hocanın verdiği cevap tartışma yarattı. İşte o anlar...

Kanal 7’de Necmettin Nursaçan Hoca’nın programında izleyiciden gelen ağda sorusuna hocanın verdiği cevap tartışma yarattı. Bir güzellik uzmanının 'Kadınların vücut temizliğini yapıyorum, orucum bozulur mu?' sorusuna Nursaçan Hoca şöyle yanıt verdi;

“Bozulmaz, hanımefendinin yaptığı iş bu. Ama yapanın da, yaptıranın da bu işi doğru mudur? Meşru mudur? Meşru değildir. Kadın kadına nereye bakamaz? Yani söylediği yerlere dokunamaz, hem de bakamaz. Müstesna şu olabilir, yaşlı hanım, gücü yetmiyor. Belki onun için olabilir. O da öyle sere serpe, bakarak falan değil. Zaruret miktarında... Ama genç hanımlarda bu iş yayılmaktadır. Dinen meşru olmadığını söylemek zorundayım.”

NECMETTİN NURSAÇAN HOCA KİMDİR?  Asıl adı İmdat Necmettin Çeven olan Necmettin Nursaçan 1942 yılında Kayseri'de dünyaya gelmiştir. Kayseri İmam Hatip Lisesi'nde okumuştur. Liseyi bitirdikten sonra da kendi isteği üzerine mahkeme kararı ile adını değiştirmiştir.

Necmettin Nursaçan, Kayseri İmam Hatip Lisesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra yüksek öğrenimi için İstanbul'a gelmiş ve İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü'nü bitirmiştir.

Pakize Nursaçan ile evli olan Necmettin Nursaçan, beş çocuk babasıdır. İyi düzeyde Arapça bilmektedir. 1990 yılında atandığı Kayseri Müftülüğünden sonra 2005 yılında da Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olmuştur.

Bir dönem siyasete de atılmış olan Necmettin Nursaçan, Milli Selamet Partisi Milletvekili Adayı olmuştur.

Necmettin Nursaçan Sohbetleri hitabı ve vaazları ile dikkat çeken bir din adamıdır. Bir dönem TV ekranlarında katıldığı dini sohbetler ile de tanınan Necmettin Nursaçan, “Asr-ı Saadetten Tablolar” “Cuma Sohbetleri” gibi programlarda konuşmalar yapmıştır.

Sitene Ekle