BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Necmettin Erbakan'ın tek rakibi

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu, ilk toplantısını, Genel Başkan Necmettin Erbakan başkanlığında yaptı.

Abone ol

Saadet Partisi genel başkanlık koltuğunu 84 yaşında devralan eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan besmele çekerek görevine başladı. CHP'nin yüzde 20'nin üzerine çıkamayacağını savunan Erbakan'ın rakibi AK Parti.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Erbakan başkanlığında toplandı. Parti Genel Merkezi'ndeki toplantıya, Erbakan'ın GİK üyesi oğlu Fatih Erbakan ile kızı Elif Erbakan Altınöz ile Yüksek Disiplin Kurulu üyesi damadı Mehmet Altınöz de katıldı.

Konuşmasına Besmele ile ve dua okuyarak başlayan Erbakan, partililere hitaben, ''Hepinizi, kahramanlar ve sağlam mücahitler olarak karşılıyorum. Bayramınız kutlu olsun. Sizler bu milletin aslısınız, kendisisiniz, tarihisiniz, inancısınız, ruh köküsünüz ve milletin asıl temsilcilerisiniz. O itibarla bu bayram, bütün milletin bayramıdır. Sizler, bütün milleti temsil ederek bu bayramı yaşıyorsunuz. Cenabı Allah daha çok bayramlar yaşatsın inşallah'' dedi.

MUHTEŞEM KONGRE

Dün yapılan kongreyi ''muhteşem'' olarak nitelendiren Erbakan, şunları söyledi:
''Genel kurulumuzu yaptık, yaşadık. Allah'a şükürler olsun, böylesine tarihi bir günü, böylesine bir aşkı, şevki, azmi, görünmemiş görüntüyü, coşkuyu bizlere yaşattı. Allah'a sonsuz şükürler olsun."

SEÇİMDE ÜÇ PARTİ YARIŞACAK

Kongrenin kendilerine, iktidar olmak ve Türkiye ve insanlığı kurtarma vazifesi verdiğini ifade eden Erbakan, bunun kendileri için çok kolay olacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Önümüzdeki seçime aslında 3 parti giriyor; Halk Partisi, AKP ve Saadet Partisi. Bu üç parti içinde Halk Partisi, yıllardır yaptığı icraatlar dolayısıyla mühürlenmiştir. Yüzde 20'den yukarıya çıkamaz. İster çarşafa rozet taksın, ister toplantılarını Hacı Bayram'da yapsın, olmaz. Bunu kendileri de biliyorlar. Bu nedenle ortada iki parti kalıyor, AKP ve Saadet Partisi. Önümüzde 8 ay var. Milletimiz bu iki parti arasındaki mukayeseyi yapacaklar ve elbette Saadet Partisi diyecekler. Çünkü AKP kuşun saman dolusudur, Saadet Partisi canlısıdır. Canlı varken saman dolusuyla oyalanılmaz, vakit kaybedilmez. 8 senede yaptıkları icraat oyalamaktan başka bir şey değildir.''