BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,43
HABER /  GÜNCEL

Necmettin Erbakan'ı dinleme belgesi

Kamuoyunun yakından tanığı isimlerin telefonlarının dinlendiği iddiasında çarpıcı gelişme.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dinleme kararı verilen 3525580...51110 IMEI numarasının merhum Necmettin Erbakan'a ait olduğunu tespit edildi. Merhum Başbakan'ın Huvzullah Gültekin sahte 'terör şüphesi'yle dinlendiği belgelenmiş oldu.

Siyasiler, bürokratlar, savunma sanayiinin beyin isimleri, iş adamları, gazeteci ve yazarların aralarında bulunduğu 64 kişilik VİP dinleme iddiasında çarpıcı bir ayrıntı daha.

Yeni Şafak gazetesinden Osman Özgan imzalı haberde "Cemaate yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesinin 'Dinlemenin belgeleri yok' dediği skandalla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Huvzullah Gültekin sahte ismiyle terör suçundan 3525580...51110 IMEI numarasıyla eski Başbakan merhum Necmettin Erbakan'ın dinlendiğini tespit etti. Böylece Erbakan'ın 9 Temmuz 2009 tarihinden itibaren 3 ay süreyle dinlendiği belgelendi." ifadeleri yer aldı.

'TERÖR'DEN DİNLEMİŞLER

'Casusluk' soruşturması kapsamında TİB'de yapılan incelemelerde eski başbakan, bakan, gazeteci, bürokrat, işadamı ve bilimadamlarının da aralarında bulunduğu 64 üst düzey ismin "paralel yapı" tarafından dinlendiği ileri sürülmüytü. Dinlemelerin büyük çoğunluğu farklı isimlerle veya sadece IMEI numarası ile yapıldı. Bu isimlerden biri de eski Başbakan merhum Necmettin Erbakan'dı. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, 'Dini motifli terör örgütü mensuplarınca kullanıldığına dair istihbari mahiyette bilgiler elde edilen telefon numaraları belirtilen şahıs/şahısların, gerçekleştirmeyi planladıkladı/planlayacakları eylemlerin önceden tespit edilerek engellenmesi' gibi bir iddiayla 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 35225580...51110 IMEI numaralı telefonu dinleme kararı talep etti. Dinleme izni, 09.07.2009/4472 sayılı kararla kabul etti.dinleme.20140923095919.jpg

DİNLEMEYİ TALEP EDEN KİM?

Huvzullah Gültekin sahte ismiyle dinleme talep eden kişinin o dönem İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Sadettin Akgüç olduğu tespit edildi. Dinlemenin yapıldığı 2009 yılından sonra Bitlis Emniyet Müdürü olan Akgüç, 17-25 Aralık darbe girişimlerinin ardından Merkez'e çekilmişti. Kararı veren 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi olan Süleyman İnce, daha sonra 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu. Ancak Süleyman İnce, Mart ayındaki kararname ile tenzili rütbeyle Ankara Hakimliği'ne atandı.

Erbakan'ın da terör şüphesiyle dinlendiği skandalı Yeni Şafak 'Vahim Tablo' başlığıyla duyurmuştu. IMEI numaralarını sorgulayan başsavcılık, 64 kişilik VİP dinleme listesinde bulunan Erbakan'ın 'terör şüphesi'yle dinlendiğini belgelemiş oldu.