BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,84
ALTIN 2.433,98
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Necmettin Erbakan'dan itaat çağrısı

Necmettin Erbakan, Saadet'teki kongre tartışmalarını alevledi! Erbakan katıldığı programda yeni yönetime ağır yüklendi!

Abone ol

TV5'de 'Olağanüstü Kongre Süreci Özel' programında partililere seslenen Necmettin Erbakan, Milli Görüş'ten sapılması durumunda helak olunacağı uyarısında bulundu.

Türkiye'de 60'a yakın parti olduğunu, hepsinin temelde birbirleri ile aynı olduğunu ifade eden Erbakan, 'Bunların hepsi işbirlikçi ve taklitçidir. Biz tümünden farklı tek partiyiz' dedi. Erbakan neden Olağanüstü Kongre'ye gidildiğini de partililere anlatırken 'Sadakat ve itaat esastır' diye konuştu.

BİR TAKIM SAPMALAR

Erbakan konuşmasında şunları kaydetti:

"Milli Görüş, milletimizin inancı, tarihi kimliği, Türk insanının ve insanlığın tek çaresidir. Bizim farkımız, 40 yıldan beri temel esaslara bağlı olmamızdır. Buradan saparsak, öbürleri gibi oluruz, hiç oluruz. Bu nedenle zaman zaman birtakım sapmalar, düşünceler olabilir, kendimizi düzeltmek en önemli vazifemizdir.

DAVAMIZ HAKTIR DEĞİŞMEZ

Camia içinde son zamanlarda, 'Söylemlerimizi değiştirelim', 'Tabanımızı değiştirelim' şeklinde çıkışlar var. Ekonomi hakkında ve dış politika konusunda verilen konferanslarda söylenenler bizim Milli Görüş'ün temel esaslarına dayanmamaktadır. Davamız haktır değişmez. Temel esaslarımız; ahlak ve maneviyat, herkese refah, yeniden büyük Türkiye, yeni bir dünya, AB değil, İslam Birliği'nin kurulmasıdır''

DIŞ ETKENLER TESİRİNDE KALARAK

''Yeni bir kongre yaparak bu esaslara sımsıkı sarılacak bir şuuru ve yapıyı kurmalıyız'' diyen Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çünkü, 40 yıldan sonra milyonluk camiada bazı kardeşlerimizin dış etkenler tesirinde kalarak, başka partilere benzemeyi maharet sayma içinde olduğunu görüyoruz. Bu sapma baştan düzeltilmeli. Zaman geçtikçe düzeltilmesi zor olur. Bu çalışmaları insanlığın kurtulması için yapıyoruz, milletvekili olmak, ihale almak için değil. Dedikodu, gıybet olmayacak, bu konuda hatalarımızı düzelteceğiz, herkesi kucaklamak, ayırımcılık yapmamak iyi ahlakın gereğidir. Asıl düşünceyi saklama gibi yanlış yollara sapmayacağız.

TAVSİYELERE DİKKAT EDİLMEDİ

Dışarıdaki insanlar bizim sağlam yapımızı bozmak için birtakım tabirler içerisine girebilirler ama bizim inançlı sistemimiz hiçbir zaman buna kapılmayacaktır. Bu büyük kongre teşkilatlarla istişare yapılarak değil, karar olarak bildirilmek suretiyle yapıldı, bu da fayda değil zarar getirdi. Uyulmasında fayda olan tavsiyelere dikkat edilmedi. Beraber istişare edilerek hazırlanmış olan isimlere riayet edilmedi, başka bir liste çıkarıldı, bunlar istişareye uyulmamasının bir alametidir ve böylece birçok usulsüzlükler ve huzursuzluklar meydana gelmiştir."