BIST 9.770
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,22
HABER /  MAGAZİN

Necla Nazır bu kez açtı

Sanatçı Necla Nazır başörtüsüz ve peruksuz ortaya çıktı. Bakın neler dedi?

Abone ol

'Hakkını Helal Et' dizisiyle oyunculuğa dönen Necla Nazır; başörtüsüz ve peruksuz haliyle Sabah'ın Günaydın ekine konuştu:

Benim Allah sevgim başörtüme bağlı değil, olmamalı da! O her zaman benimle birlikte... Ben bir sanatçıyım; benim inişlerimin çıkışlarımın olması doğal..

Türk Sineması'nın unutulmaz oyuncularından Necla Nazır 'Hakkını Helal Et' adlı diziyle setlere döndü. Bir dönem her şeyden elini eteğini çeken, oyunculuğu bırakan ve tesettüre giren Necla Nazır yeni görüntüsüyle şaşırttı.

Deniz Ayyıldız'ın sorularını yanıtlayan sanatçı "Bu tamamen benim özelim, bana ait bir şey... Özel hayatımda başörtümü takıp dolaşabilirim, çıkarabilirim ama benim işimi etkilememeli... Bir simge olmamalı... " dedi.

ALLAH SEVGİM BAŞÖRTÜME

2002 yılında rol aldığınız 'Sevgi Ana' da, 'Hakkını Helal Et' gibi Samanyolu Televizyonu'ndaydı. Bu kanalda daha çok İslamiyet'i öne çıkaran program ve diziler görüyoruz. Peki diğer kanallarda, farklı temalı dizilerde oynamak istemediniz mi? Özellikle mi İslami dizileri seçtiniz?

Hayır asla özel tercihim değil. Gelen öneriler bunlardı. O yüzden de kabul ettim. Diğer kanallardan da öneri gelirse, bana uygun bir rolse kabul edebilirim. Dini bir dizi olmayabilir, her diziye açığım. Ben bir sanatçıyım, kesinlikle böyle bir kuralım yok. Sanatçılar renkli insanlardır, uç noktalarda yaşamaktan hoşlanırlar. Benim özel hayatım, taktığım başörtüm hiçbir zaman sanatımın önüne geçmemeli. Bir şeyin simgesi olmamalı diye düşünüyorum açıkçası. Çünkü ben bir Cumhuriyet çocuğuyum.

* Saçınızda şu anda peruk var değil mi?

Yoo, hayır kendi saçım... (kahkahalar)

* Çok güzel saçlarınız var... Bir dönem peruk taktınız, bir dönem şapka, bir ara da başörtüsü ile çıktınız. İstediğiniz zaman açılıp istediğiniz zaman kapanıyor musunuz?

Zaman zaman açıyorum. Filmlerimde de bazı sahnelerde açıktım. Dönem dönem böyle görüntülerim oluyor biliyorsunuz. Davetlere falan başım açık gidiyorum. Benim için pek fark yok. Çünkü Allah aşkı özel bir duygu. Ben 5 vakit namazımı da kılıyorum, orucumu da tutuyorum. Bu bir ölçü olmamalı diye düşünüyorum. Bu tamamen benim özelim, bana ait bir şey... Özel hayatımda başörtümü takıp dolaşabilirim, çıkarabilirim ama benim işimi etkilememeli... Bir simge olmamalı...

* Başınızı bazen açıp bazen kapamak İslamiyet'e uygun mu?

Bu benim anlayışım. Rabbim'le aramda bir şey. Ona olan kalbimdeki sevgi, aşk... Benim Allah sevgim başörtüme bağlı değil, olmamalı da. O her zaman benimle birlikte... Ben bir sanatçıyım; benim inişlerim çıkışlarım olması çok doğal... Dönem dönem Rabbim'le tek başıma kaldığım zamanlarda nasıl yapmam gerekiyorsa öyle davranıyorum. Mesela Eyüp Sultan'a saçım açık gidecek halim yok. Röportajımızın da başörtüsü üzerine dönmesini istemiyorum açıkçası. Çünkü bu hep böyle oldu ve ben bundan çok rahatsız oluyorum.

* Peki, sanatçılar uç noktalarda yaşar dediniz. Sizin hayatınızdaki bu 'uç noktalar' neler?

Ben anneliğimi sonuna kadar yaşamak istedim ve hayatımdaki her şeyi bir anda kapattım. Bu bir sivriliktir bana göre. Sanatçıysanız normal insanlar gibi yaşayamazsınız. Buna hakkınız da yok! Halka örnek olabileceğiniz bir sürü şey yapmakla yükümlüsünüz. Siz durağan bir sanatçı gördünüz mü hiç? Sanatçı olmak biraz çılgın olmayı da gerektiriyor galiba... (gülüyor)