BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.424,22
HABER /  GÜNCEL

Necdet Özel'in neyi var 15 gün rapor aldı!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, sağlık sorunları nedeniyle 15 gün rapor aldı. Özel'in rahatsızlık nedeni ise açıklanmadı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in sağlık sorunları nedeniyle 15 günlük rapor aldığı öğrenildi.

Özel'in küçük çaplı bir operasyon geçirmesi bekleniyor.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, konu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile son görüşmesinde ele alındı.

Davutoğlu, bu akşam Özel'i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başbakan Davutoğlu'nun perşembe akşamı da seçim çalışmalarından sonra Özel'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğu, Özel'in 15 gün sonra görevine döneceği belirtildi.

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i telefonla arayarak, "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, İstanbul'da, İktisadi Kalkınma Vakfı'nın "50. Yılında Türkiye-AB İlişkileri" adıyla düzenlenen etkinliğine katılması akabinde Orgeneral Özel'i telefonla aradı.

SURİYE TARTIŞMALARI YAŞANIRKEN

Suriye'ye operasyon iddialarının konuşulduğu bir dönemde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Genelkurmay Karargahı'na gitmediğinin ortaya çıkması başkentte bir anda hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.

YERİNE KİM BAKACAK? 

Özel'in rahatsızlığından dolayı İstanbul'daki Savunma Fuarı İDEF'e de gitmeyi düşünmediği ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fuara gitmesi üzerine son anda İDEF'e katıldığı öğrenildi. Özel'in raporlu olduğu süre içinde Genelkurmay Başkanlığı'na Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar vekalet edecek. Orgeneral Özel geçen yıl Temmuz ayında da strese bağlı olarak gözündeki zona nedeniyle bir süre GATA'da tedavi görmüştü.