BIST 8.728
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.241,78

Necati Şaşmaz Kimdir?

Muhammed Necati Şaşmaz 15 Aralık 1971, Sivrice Elazığ doğumlu Türk sinema ve dizi oyuncusudur Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu 'daki Polat Alemdar rolü ile tanınır. Tam Adı Muhammed Necati Şaşmaz'dır.Abdulkadir Şaşmaz'ın oğludur. Asıl mesleği turizmcilik olan Şaşmaz, eğitimini tamamladı. ABD'de 6 sene kalan Şaşmaz, 2001 yılında bir süreliğine ailesini ziyarete geldiği sırada geri dönüş uçak biletini 11 Eylül 2001 tarihine aldı. Amerika'da...

Muhammed Necati Şaşmaz 15 Aralık 1971, Sivrice Elazığ doğumlu Türk sinema ve dizi oyuncusudur 
Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu 'daki Polat Alemdar rolü ile tanınır. Tam Adı Muhammed Necati Şaşmaz'dır.Abdulkadir Şaşmaz'ın oğludur. Asıl mesleği turizmcilik olan Şaşmaz, eğitimini tamamladı. ABD'de 6 sene kalan Şaşmaz, 2001 yılında bir süreliğine ailesini ziyarete geldiği sırada geri dönüş uçak biletini 11 Eylül 2001 tarihine aldı. Amerika'da yaşanan saldırılar sebebiyle uçağı Amerika'ya varamadan geri dönen Şaşmaz, sonradan ailesinin çekinceleri ve ısrarı üzerine Amerika'ya dönmekten vazgeçti. 

Hayatına Türkiye'de devam etme kararı alan Necati Şaşmaz,Ankara'da sigorta acentesi açtı. Çok geçmeden sigorta acentesi'da Osman Sınav'la bir iş görüşmesine oturdu. Kendisine bir yapımın senaryo ekibinde yer alması teklifi geleceğini beklentisi ile görüşmeye gitti. Osman Sınav'ın "Bir dizi düşünüyoruz, seni de başrolde düşünüyorum" sözlerine, düşünmek istediğini söyleyen Şaşmaz, bir ay sonra teklifi kabul etti. 
Hayatını tamamen değiştirdiğini söylediği Kurtlar Vadisi projesine böyle başlayan Necati Şaşmaz, özel hayatının kalmadığını, "Beni sadece Ankarada ismimle çağırıyorlar, sigorta acentesi'de herkes "Polat" diyor." sözleri ile dile getirdi.Yurtdışında yaşadığı dönemde, bedelli askerlikten yararlanarak, askerliğini 28 gün yaptı. 

Dizileri 
2003 - Kurtlar Vadisi-Polat Alemdar 
2007 - Kurtlar Vadisi Terör-Polat Alemdar 
2007 - Kurtlar Vadisi Pusu-Polat Alemdar 

Filmleri 
2006 - Kurtlar Vadisi Irak-Polat Alemdar