BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  MEDYA

Necati Şaşmaz gazeteciyi istifa ettirdi

Necati Şaşmaz'ın sahibi olduğu Yazete.com'da Ömer Tuğrul İnançer'in haberi yayınlanınca Yazı İşleri Müdürü işten çıkarıldı.

Abone ol

TRT ekranlarında yaşanna hamile kadınlar skoğa çıkmasın skandalı sokak eylemleri ile protesto edilirken Necati Şaşmaz'ın sahibi olduğu yazete.com'da ilginç bir olay yaşandı. TRT'deki skandalı haberleştiren Yazete Yazı İşleri Müdürü işten çıkartıldı.

SÖZLERİ KADINLARI SOKAĞA DÖKMÜŞTÜ

Türk tasavvuf düşünürü ve avukat Ömer Tuğrul İnançer, TRT'de katıldığı programda "Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar... Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir" demişti.

TRT'DEKİ SKANDAL YAZETE'DE KELLE ALDI

İnançer'in sözleri bütün internet medyasında geniş yankı bulurken yazete.com'da kelle aldı. Yazı İşleri Müdürü Emrah İriç, TRT'deki skandalı konu alan haberi nedeniyle kovuldu. Kararın sahibi ise sitenin sahibi olan ve Kurtlar Vadisi dizindeki Polat Alemdar karakteriyle üne kavuşan Necati Şaşmaz. Gazeteciler.com'a gelen bilgilere göre sitenin yöneticisi, İriç'e "Necati Bey bu haberden rahatsız oldu. İstifanı istiyor" diyerek patronajın kararını iletti. Şaşmaz'ın mesajıyla istifa eden Emrah İriç'in adı ise künyeden çıkartıldı.

KOVMA NEDENİ TARİKAT DAYANIŞMASI MI?

Necati Şaşmaz'ın kararının perde arkasına dair kulislerde ise ilginç iddialar dolaşıyor. Necati Şaşmaz'ın sahibi olduğu sitenin Yazı İşleri Müdürü'nü tek bir haber için apar topar kovmasına neden olan etkenler arasında, Tuğrul İnançer'in Cerrahi tarikatına mensup olması gösteriliyor. Kadiri tarikatından olduğu bilinen Şaşmaz'ın haberden rahatsız olmasının asıl sebebinin de işte İnançer'in bu kimliğinden kaynaklanan bir tarikat dayanışması olduğu vurgulanıyor.