BIST 9.560
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.490,73
HABER /  MAGAZİN

Nebahat Çehre'nin eşi kimdir kaç yaşında Nebahat Çehre aslen nereli?

Nebahat Çehre kaç yaşında, aslen nereli dayak yediği ilk eşi Yılmaz Güney ile boşandıktan sonra kiminle evlendi hiç çocuğu oldu mu? Nebahat Çehre'nin 1960 Türkiye güzeli seçildiği günden bu güne hayatı.

Abone ol

Aşkı Memnu dizisi ile ekranların vazgeçilmezi haline gelen Nebahat Çehre Samsun doğumlu. 74 yaşında olan Nebahat Çehre, 15 Mart 1944 yılında dünyaya geldi. Dört çocuklu bir ailenin kızı olan Nebahat Çehre, anne tarafından Laz, baba tarafından ise Gürcü kökenlidir.

5 yaşındayken ailesi İstanbul'a göç eden Nebahat Çehre, 15 yaşındayken "Türkiye güzeli" seçildi. Fotomodellik ve mankenlik kariyerine küçük yaşta başlayan Nebahat Çehre, 1961 yılında Yaban Gülüm filmi ile ilk sinema deneyimini yaşadı. 1964 yılında Yılmaz Güney'le tanışan Nebahat Çehre onula Kamalı Zeybek filmde rol aldı.

Nebahat Çehre'nin ilk eşi kimdir? : Nebahat Çehre bugüne kadar 2 kez evlilik yaptı. Çehre'nin ilk eşi de ünlü sinema oyuncusu Yılmaz Güney'di. 30 Ocak 1967 tarihinde Yılmaz Güney'le evlenen Nebahat Çehre, bu evliliğe ilişkin şunları söylemişti:
-"Ülke meselelerinden yaşama bakışına kadar her türlü konuda bakış açısı kazanmasında Yılmaz Güney’in katkısı oldu. O zamanlar ayakları yere basmayan genç kız, yani ben işin ciddiyetini Yılmaz’dan öğrendim".

Yılmaz Güney ile olan evliliği sırasında Nebahat Çehre kameralardan uzak kaldı. Yeşilçama yeniden dönüşü ise Güney'den boşandıktan sonra oldu. Nebahat Çehre 1 yıl süren Yılmaz Güney ile olan evliliğini 1968 yılında boşanmayla noktaladı.

Nebahat Çehre'nin ikinci eşi kimdir? : Nebahat Çehre'nin ikinci eşinin adı Yavuz Demir. Nebahat Çehre, ilk evliliğinden sonra yeniden nikah masasına  oturmak için 10 yıl bekledi. 1976 yılında Yavuz Demir ile yaptığı evliliği de uzun ömürlü olmadı. Çift 3 yıl sonra boşandı. Nebahat Çehre'nin ikinci eşi olan Yavuz Demir, Galatasaray'ın eski basketbolcusu ve işadamıydı. Nebahat Çehre, 5 kez Yavuz Demir'in üçüncü eşiydi.

Nebahat Çehre'nin çocukları var mı? : Nebahat Çehre'nin kısa ömürlü olan her iki evliliğinden de çocuğu bulunmuyor. Çehre 1979 yılında boşandıktan sonra bir daha evlenmedi.

Nebahat Çehre'nin şarkıcılık kariyeri

Nebahat Çehre 70'li yıllarda başlayan seks filmleri furyasında sinemadan uzak durdu. Bu dönemde gazinoların keşfettiği Nebahat Çehre, bir süre şarkıcılık yaptı. Çehre bu döneme denk gelen ikinci evliliği sırasında bu kez şarkıcılığa ara verdi. Boşandıktan sonra ise dizi sektörüne geçti.

Nebahat Çehre'nin şarkıcılık döneminden kalma Büklüm Büklüm şarkısı ve klibi var. Gençlik yıllarında çekilen bu klipte seslendirdiği büklüm büklüm şarkısının bestesi ise Sezen Aksu'dur. Nebahat Çehre 1980'de seslendirdiği bu şarkı ile albüm listelerinde ilk sıraya bile çıkmış. İşte o şarkı: