BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN

Nebahat Çehre'nin duygusal anları

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında geleneksel olarak dağıtılan 'Yaşam Boyu Onur Ödülleri' sahiplerini buldu.

Abone ol

Yaşam Boyu Onur Ödülü bu yıl ünlü yönetmen Ali Özgentürk ile Türk sinemasının usta oyuncuları Kadir İnanır ve Nebahat Çehre'ye verildi.

Merkez Park Amfitiyatro'da gerçekleştirilen ve Şebnem Dönmez'in sunduğu törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin ile festival jüri üyeleri, ödül alan sanatçıların yakınlarıyla sinema severler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana'nın Türk sineması için önemini anlatarak, sinemacıları kente film çekmeye davet etti. Kentin kongre ve kültür merkezi eksiği olduğunu söyleyen Aldırmaz'ın isteğini dikkate aldıklarını belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, "Yatırımlardan sorumlu bir bakan olarak kültür merkezinin sözünü veriyorum" dedi.

TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR

Festivalde yarışan filmlerden kısa bölümlerin seyircilere izletildiği törende, Yaşam Boyu Onur Ödülü alan Ali Özgentürk, Kadir İnanır ve Nebahat Çehre'nin filmleri ve yaşamlarına ilişkin görsel sunum da gerçekleştirildi. Duygusal anların yaşandığı törende ödülünü almak için sahneye çıkan Ali Özgentürk, önce kendine, sonra hem dost ve yakınlarına hem de düşmanlarına teşekkür ettiğini belirterek, "Ben olmasaydım bu filmleri çekemezdim. Dostlarımın ve yakınlarımın yardımı olmasıydı da bu filmler olmazdı. Düşmanlarım olmasaydı ben böyle filmler yapamazdım" diye konuştu. Özgentürk'ün bu konuşması törene katılanlardan alkış aldı.

İNANIR: ADANA HERŞEYİ HAK EDİYOR

Adana'nın Türk sinemasına büyük katkı sunduğunu söyleyen Kadir İnanır da, "Adana ve bölgesi herşeyi hak ediyor. Ne yapsak, bize ve sinemamıza yaptığı katkının karşılığı olamaz" dedi. Şık kıyafetiyle dikkat çeken Nebahat Çehre ise, "Ben yarı Adanalı sayılırım. Yılmaz Güney ile 1967'de Seyyithan filmini Adana'da çekmiştik. Bu onuru yaşayan ve yaşamayan tüm sinema çalışanlarıyla paylaşıyorum" deyince katılımcılardan alkış aldı. Tören, Mazhar-Fuat-Özkan (MFÖ) Grubu'nun konseriyle sona erdi.