BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75

Nebahat Çehre kaç yaşında kimdir nereli?

Oynadığı rollerde hafızalara kazınan ünlü oyuncu Nebahat Çehre 1945 tarihinde Samsun'da dünyaya geldi. Birçok sinema ve dizide rol alan ünlü oyuncu son olarak Yuvamdaki Düşman dizisiyle ekranlara geldi.

Nebahat Çehre, 15 Mart 1945 tarihinde, Samsun’da dünyaya geldi. Annesi Müzeyyen Çehre, babası İzzet Çehre'dir. 5 yaşındayken Samsun’dan İstanbul’a geldi.

Anne tarafı koyu Laz, baba tarafı ise Gürcü. Dört kardeşin, tek kızıdır. Henüz 15 yaşındayken Türkiye Güzeli seçilen Çehre, bu ünvanla beraber gelen ünü iyi değerlendirerek kısa sürede fotomodellik ve mankenlik dünyasının en aranan isimlerinden birisi haline gelmeyi başardı.


1961 tarihli sinema filmi Yaban Gülüm ile ilk beyazperde deneyimini yaşayan Çehre, 1962 yılında Meçhule Gidenler ve Acı Hayat, 1963 yılında İki Vatanlı Kadın ve 1964 yılında Kamalı Zeybek’in de aralarında olduğu pek çok sinema filminde rol aldı.

Kamalı Zeybek filminin çekimlerinde Yılmaz Güney ile tanışan ve kısa zamanda Güney’in cazibesine kapılan Çehre, 30 Ocak 1967 tarihinde Yılmaz Güney ile dünya evine girdi. 24 Nisan 1968 tarihinde boşandılar.


1976 yılında ikinci evliliğini Eski Galatasaraylı milli basketbolcu Yavuz Demir ile yaptı. Bu evliliği de uzun sürmedi. 1979 yılında boşandı.

1970’li yılların başına kadar çok sayıda filmde rol almasına karşın, seks filmleri furyası ile beraber sinemadan uzaklaşan Çehre, bu dönemde şarkıcı olarak sahnelerde boy gösterdi. Bu dönemde bir Sezen Aksu bestesi olan Büklüm Büklüm ile hayranlarının büyük beğenisini kazanan Çehre, ikinci eşinden ayrılmasının ardından oyunculuğa dönerek ağırlıklı olarak sinema dizilerinde rol aldı.


2000’li yıllarla beraber tekrar büyük bir popülerlik kazanan Çehre, Haziran Gecesi, Candan Öte, Aşk-ı Memnu gibi dizilerle genç neslin de kalbinde büyük bir yer kazandı.

Nebahat Çehre, 2012 - 2014 yılları arasında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl adlı tarihi dizide Kanuni Sultan Süleyman'ın validesi ve Valide Sultan Ayşe Hafsa Sultan karakterini canlandırmıştır.


Yönetmenliğini Taylan Biraderler'in yaptığı, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği, senaryosunu Meral Okay ve Meral Okay’ın ölümünden sonra Yılmaz Şahin’in yaptığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde rol aldı.