BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.410,52
HABER /  POLİTİKA

Ne yaptı Erdoğan size? İşte 8 yanıt

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB ülkelerine sorduğu "Ne yaptı Erdoğan size?" sorusunun yanıtını verdi.

Abone ol

Almanya'da yapılacak genel seçimler öncesi gündem Recep Tayyip Erdoğan. Alman liderler seçim kampanyalarını Türkiye ve Erdoğan karşıtlığı üzerine kurmuş durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta içinde Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'ndeki İl Başkanları Toplantısı'nda, Almanya başta olmak üzere AB'nin öndegelen Türkiye takıntılı ülkelerinin yöneticilerine bir soru sordu: "Ne yaptı Erdoğan size?"

Son günlerin en çok sorulan bu soruyu köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, başlıklar halinde yanıtını verdi.

PEKİ ERDOĞAN NE YAPTI?

1- Avrupa'daki Türkleri bilinçlendirdi. Siyasal ve demokratik haklarını kullanmaya, asimile olmadan entegre olmaya davet etti.
2- Türkiye'deki seçimlere Avrupa'daki Türkleri de katarak milli farkındalığı ve dayanışmayı artırdı.
3- Üçüncü havalimanı projesi ile Avrupa hava trafiğinin eksenini İstanbul'a kanalize etmeyi başardı.
4- Yerli ve milli enerji projeleri, nükleer santral hamleleri ile ezberleri bozdu.
5- Petrol ve doğalgazda Avrupa enerji güvenliğinin teminatının Türkiye olduğunu cümle âleme ilan etti.
6- AB'nin, Türkiye'ye taahhütlerini yerine getirmediğini açık açık söyledi, "Kararınızı verin" diyecek cesareti sergiledi.
7- Bağımsız politika uygulama çabasının yanında, Avrupa dışında cazibesi artan ülke ve bölgelerle ortaklık arayışı başlattı.
8- Türkiye'yi, milli gelirine orantılandığında, dünyadaki insani krizlerin aşılmasına en çok maddi yardım yapan ülke konumuna taşıdı. Özgüven açığı yaşayan birçok milleti harekete geçmeye çağırdı.

Merkel'den flaş Türkiye açıklaması!

Almanlar Türkiye'yi AB'den nasıl dışlarız diye yarıştı