BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,88

'Ne güzel bıyıklar'

'Ne güzel bıyıklar'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir açılış töreni için geldiği Adapazarı'nda çocukları sevdi.

'Ne güzel bıyıklar'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni yapılan Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin açılışı için geldiği Adapazarı'nda açılış öncesinde kendini bekleyen çocukları severken 8 yaşındaki Hacer Ekin Zengin adlı çocuk Bakan Avcı'yı görünce bıyıklarıyla oynayarak, "Ne güzel bıyıklar" dedi. Küçük Hacer'in Bakan Avcı'nın bıyıklarıyla oynaması gülüşmelere sebep oldu.

'Ne güzel bıyıklar'

Serdivan'da orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli çocuklar için yapılan Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin açılışı için gelen Nabi Avcı'yı yoğun kalabalık tarafından karşılandı. Bakan Avcı'yı karşılamaya gelenler arasında ellerinde çicekler küçük çocuklarda vardı. Bu çocuklarda 8 yaşındaki Hacer Ekin Zengin, Bakan Avcı'ya çiçek verirken bakan Avcı egilince 'Ne güzel bıyıklar' diyerek bakan Avcı'nın bıyıklarıyla oynamaya başladı. Yaşanan bu durum gülüşmelere neden oldu.

'Ne güzel bıyıklar'

Bakan Avcı törende yaptığı konuşmada " dede ocağındayım, Serdivan'dayım ve böylesine güzel bir okulun açılışındayım.'diyerek konuşmasına söyle devam etti:

“Milli Eğitim Müdürümüz çok güzel özetledi. Gerek eğitim alanında gerekse özel eğitim alanında yaptıklarımızı çok güzel özetledi. Bayram vesilesiyle Eskişehir'deki bayramlaşma törenindede söyledim. Bazı şeyleri özellikle gençlerimize zaman zaman ama başa kakmadan hatırlatmakta fayda var. Genç bir ülke ve nüfusumuzun büyük bir bölümü 25 yaşın altında. Dolayısıyla eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkları gençlerimiz yaşamadıkları için bilmezler bizim yaşadıklarımızı eski Türkiye'deki bir takım zaaflarıda onların yaşamasını istemeyiz." dedi.

'Ne güzel bıyıklar'

Türkiye'nin engellilere sahip çıkma açısından örnek programlar yürüttüğünü söyleyen Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü: