BIST 9.762
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL

Ne Eto'o, ne Carlos, ne de Zhirkov

Yaptığı flaş transferlerle gündeme gelen Rus kulübü Anzhi Mahaçkale'de ''yılın futbolcusu'' unvanını bakın kim aldı?

Abone ol

Yaptığı flaş transferlerle gündeme gelen Rus kulübü Anzhi Mahaçkale'de ''yılın futbolcusu'' unvanını, Özbek oyuncu Adil Ahmedov elde etti.

Ülkesinde de ''yılın Özbek futbolcusu'' ödülüne layık görülen oyuncu, taraftarların, kulüp yöneticilerinin ve teknik ekibin kullandığı oylar neticesinde, takım arkadaşları Samuel Eto'o, Roberto Carlos ve Yuri Zhirkov'u geride bıraktı.

Kulübün internet sitesinde yer alan habere göre, Özbek futbolcu 17 puanla Anzhi Mahaçkale'nin en iyi futbolcusu seçilirken, Chelsea'den transfer olan Rus futbolcu Yuri Zhirkov 16 puanla ikinci, kulübün Faslı oyuncusu Mübarek Boussoufa ise 15 puanla üçüncü oldu. Sıralamada, Brezilyalı ünlü futbolcu Roberto Carlos ile Kamerunlu yıldız futbolcu Samuel Eto'o ise topladığı 12 puanla dördüncü sırayı paylaştı.

Adil Ahmedov, yaptığı açıklamada, kendisine oy veren taraftar, kulüp yöneticisi ve teknik kadroya teşekkür etti ve kulüpteki ilk yılının kendisi için başarılı geçtiğine inandığını kaydetti.

Bu yıl fazla gol atamadığını, gelecek sene gol atmaya da başlayacağı düşüncesinde olduğunu ifade eden Ahmedov, ''İmkan olsaydı kazandığım bu ödülü ikiye böler, bir kısmını kulübün inanılmaz taraftarlarına, diğerini ise bu sene bana çocuk hediye eden eşime verirdim'' şeklinde konuştu.