BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.432,98
HABER /  GÜNCEL

Haşim Kılıç'tan kritik karar için ilk sinyal

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Balyoz davası sanıkları hakkında yapılan başvurunun kısa sürede karar bağlanacağını açıkladı.

Abone ol

Anayasa Mahkamesi Başkanı Haşim Kılıç, Balyoz Davası'yla ilgili kararın kısa süre içinde verileceğini söyledi.

Balyoz kararının bir an önce açıklanması için Anayasa Mahkemesi binası önünde nöbet tutan Avukat Şule Nazlıoğlu Erol'un eylemin için ise Kılıç, "İnsanlar tepkilerini, sıkıntılarını en demokratik şekilde dile getiriyorlar. Ben işte buna saygı duyarım" diye konuştu.

Hürriyet si yazarı 'ye konuşan AYM Başkanı Haşim Kılıç, mahkeme gündemide bekleyen 17 bin dosya hakkında konuştu. O dosyalardan kamuoyunda en çok tartışma yaratan Balyoz kararı için ise çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağı mesajını verdi.

“Demek ki bazı sancılar var, sıkıntılar, acılar ve talepler var. Bunları anlamak, düzeltilmesi için üzerinde düşünmek ve çözüm üretmek gerekiyor."

AVUKAT EROL'UN NÖBETİ

Kılıç AYM önündeki eyleme ilişkin ise şunları şöyledi:

"Doğrusu ben bu talepleri ve gösteriyi saygıyla karşılıyorum. Çünkü demokrasilerde bu tür gösteriler ve talepler normaldir. Çünkü insanlar tepkilerini, sıkıntılarını en demokratik şekilde dile getiriyorlar. Ben işte buna saygı duyarım."

İNSANLAR ŞİKAYETÇİ

...Bugüne kadar mahkemeye 17 bin başvuru olmuş. Biz bunlardan yalnızca 7 binini karara bağlayabildik. Demek ki daha hızlı olmamız gerekiyor. İnsanlar da haklı olarak bunu talep ediyor. O nedenle bu talepleri ve sancıları anlayışla karşılamak eksikleri tamamlamak gerekiyor.

KARAR EN KISA ZAMANDA

Haşim Kılıç mahkeme kararındaki zamanlama konusunda ise şöyle konuşuyor:

“İnanın arkadaşlarımız büyük bir gayretle çalışıyorlar. Her arkadaşım üzerindeki vicdani sorumluluğun bilincinde. Ben elbette tek tek dosyalar üzerinde konuşamam. Ancak şunu söyleyebilirim. Bu karar (Balyoz davası) en kısa zamanda, olabildiği en kısa zamanda verilecektir.”

DOSYALAR NEYE GÖRE SIRALANIYOR?

Dosyaların ele alınış zamanlaması için ise Haşim Kılıç şöyle diyor:

“Tabii halen bekleyen 10 bin dosya var. O nedenle biz öncelikli dosyalar tespit ediyoruz. Yani, işkenceyi, hürriyeti bağlayan dosyaları mülkiyet meselelerinin önüne alıyoruz. Şimdi bir yerde insan hayatının bağlanması, hürriyetin bağlanması meselesi var. Bu durum elbette önceliklidir. İnsan hayatını bağlayıcı dosyalar, başka ticari ya da mülkiyet gibi davalardan öncelikli olmalıdır. Biz de onu yapıyoruz.”