BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Nazlıaka'dan Özgecan dansına garip savunma!

Özgecan Aslan'ın cinayetini dans ederek protesto eden CHP'li vekil Aylin Nazlıaka, "5 yıldız otelde dans etmedim. dedi.

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Mersin'de minibüs şoförü tarafından kaçırılarak, bıçakla öldürülen ve ardından da cesedi yakılan Tüm Türkiye'yi yasa boğan Özgecan için dans etmişti.

Nazlıaka, Özgecan'ın ölümüne tepki göstermek için bir grup kadınla birlikte şarkılar söyleyerek dans etmişti. Bu olaya Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, birçok siyasetçi ve sanatçı tepki göstermişti.

"OLAYIN VAHAMETİNİ HİSSEDEMEMİŞTİM"

Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Aylin Nazlıaka, neden dans ettiğini açıkladı. "Çok talihsiz bir zamanlama oldu. Cinayetin olduğu gün olayın vahametini hissedememiştim." diyen Aylin Nazlıaka sözlerine şöyle devam etti;

DANS ETMEK KADINA ŞİDDET UYGULAYANLARA BİR TEPKİ ŞEKLİDİR

Bir siyasetçi olarak seçmeni kazanmak istiyorsanız genel hassasiyetleri dikkate almak durumunda değil misiniz? Dans ederek kadın cinayetlerini protesto etmek halkta ne kadar karşılık bulabilir?

Bugün kimi cenazelerde de ölen kişinin alkışlarla uğurlandığını görüyoruz. O alkış da sevinçli bir alkış değildir. Kadın cinayetlerini dans ederek protesto etmek aynı zamanda kadına şiddet uygulayanlara yönelik bir tepki şeklidir.

5 YILDIZLI BİR OTELDE TOPUKLU AYAKKABILARLA DANS ETMEDİM

CHP’ye halktan kopuk olduğu eleştirisi yapılır. Prensip olarak dans etmenizin hiçbir mahsuru yok elbette ama siyasi strateji açısından CHP imajına zarar vermedi mi?

Eğer ben 5 yıldızlı bir otelde topuklu ayakkabılarla dans etmiş olsaydım belki verebilirdi. Ama ben ayağıma spor ayakkabılarımı giyip sokakta halk tarafından düzenlenmiş bir etkinliğin parçası olarak orada yer aldım.