BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Nazlı Ilıcak'tan Zekeriya Öz'lü bomba! İlk kalemde 3 ismi sattı

Gazeteci Yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Mehmet Altan ile Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin yargılandığı dava başladı. Nazlı Ilıcak ilk ifadeyi veren isim oldu. İşte Nazlı Ilıcak'ın davadaki bomba ifadesi;

Abone ol

ÇAĞLAYAN’daki 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ahmet Altan, Mehmet Alkan ve Nazlı Ilıcak'ın davasının ikinci duruşması başladı. Mehmet Altan'ın evinde bulunan 6 adet F serisi 1 dolar da mahkemeye getirildi ve kayda geçirdi. Mehmet Altan Silivri Cezaevi'nden duruşmaya getirilirken Ahmet Altan  SEGBİS'le katılıyor.

Duruşmada ilk olarak Nazlı Ilıcak ifade verdi. Nazlı Ilıcak FETÖ'yü terör örgütü olarak niteledi ve şunları söyledi;

-"FETÖ'yü terör örgütünden çok daha tehlikeli görüyorum. Ben bu örgütün gerçek yüzünü geç anlamış olabilirim. FETÖ'nün içyüzünü geç anlamış olmakla birlikte katiyen suç işleme kastıyla hareket etmedim. Bu örgütün parçası asla olmadım."

BANK ASYA'DAN KREDİYLE VİLLA MI ALDIM?

-Benim darbeyi önceden bildiğimi, darbeye nasıl zemin hazırladığımı, niçin darbe yapmak isteyebileceğimi de kanıtlamak zorundasınız. Ben Bank Asya'dan krediyle villa mı aldım? Menfaat peşindekiler hapiste değil. Ben hiçbir zaman menfaat peşinde olmadım.

ZEKERİYA ÖZ İLE KARTOPU POZU
-Zekeriya Öz'le kartopu fotoğrafı, Bugün gazetesinden aldığım 15 aylık maaş darbeye teşebbüsün somut delili midir? Darbe suçlarında cebir, şiddet aranması lazım. Ben 11 tweetle bir kartopu fotoğrafıyla "darbenin aslî unsuru" olmuşum.

MENDERES'İN BAŞINA GELENLER
-Yassıada’da “manevi cebir” diye bir yorum getirilmekle Menderes ve arkadaşları mahkum edildiler.

BİR KALEMDE 3 İSMİ SATTI
-İddianamede bazı doğrular da var. Mesela Bülent Keneş'in, Kerim Balcı'nın, Emre Uslu'nun darbe çağrışımlı tweetleri. FETÖcüler! Firari sanıkların tweetlerini okuyarak onları darbecilikle suçluyor: "Mesela Tuncay Opçin. Bunlar darbeyi biliyor, hepsi kaçmış."

Yassıada’da Menderes ve arkadaşlarının başına gelenle bugün biz gazetecilerin başına gelen aynı şey. Yassıada'yla mukayeseyi tarihten örnek alınsın diye yaptım. Biz gazeteciler suç teşkil etmeyen yazılarımızla yargılanamayız. Savcının "darbeyi çağrıştırıcı" dediği cümle hangisi? Somut cümle göstermiyor. Hep toptan konuşuyor. Darbeyi ne zaman övmüşüm ben?

BEN BUNLARI TANIMIYORUM
-Ben Ahmet Altan Mehmet Altan dışında birlikte yargılandığım kimseyi tanımıyorum. Ben niye öteki insanlarla birlikte yargılanıyorum? Ben önce “terör örgütü üyeliğinden” tutuklandım. Sonra bu örgütle alakam olmadığı ortaya kondu ama bu kez de darbecilik yamandı.

AK PARTİYE AYAR ÇEKMEK
-FETÖnün 17-25 Aralıktaki amacı hükümete ayar çekmek olabilir. Benim amacım bu değildi. AK Partiyi destekleyen bir yazar olarak davrandım

ÇOCUKLARIMA YÜK OLMAKTAN YORULDUM
-Kaçma ihtimalim yok. Karartılacak delil yok. Digitürk'ü iptal etmedim. Onların kurumlarında çalışmadım. Derneklerine üye olmadım. Türkiye'nin halinden, çocuklarıma yük olmaktan yoruldum. Tahliyemi talep ediyorum" sözleriyle savunmasını bitirdi."

NEYLE SUÇLANIYORLAR?

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya çalışmak” ve “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya çalışmak” suçlamalarıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçlamasıyla da 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Davada Altan kardeşler ve Ilıcak’a ek olarak Ekrem Dumanlı, Emrullah Uslu, Tuncay Opçin, Abdülkerim Balcı, Şemseddin Efe, Osman Özsoy, Faruk Kardıç, Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek, Bülent Keneş, Ali Çolak ve Tibet Murat Sanlıman sanık olarak yargılanıyor.

Şahin Alpay'ın ifadesi: İlk Gülen hayalkırıklığım...

Ahmet Turan Alkan'ın inandırıcı olmayan FETÖ ifadesi!

Zaman davasında en bomba FETÖ itirafı! Ali Bulaç her şeyi anlattı