BIST 9.788
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,81
HABER /  SEÇİM

Nazlı Ilıcak'tan olay Abdullah Gül iddiası!

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Abdullah Gül'ün 2015 genel seçiminde aday olamama gerekçesini yazdı.

Abone ol

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Abdullah Gül'ün bir yakınıyla konuştuğunu belirttiği bugünkü yazısında Abdullah Gül'ün neden 2015 genel seçiminde aday olmama kararına ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Abdullah Gül'ün, "Siyasetin topyekûn ona ihtiyaç duymasını" beklediğini öne süren Nazlı Ilıcak, "Bunun için de zaman gerekiyor. Sabrıyla -siyaset de biraz sabır işi olduğuna göre- G gününe hazırlanıyor diyebiliriz" dedi.

Nazlı Ilıcak'ın 'Gül ve G günü' başlıklı bugünkü yazısı:

GÜL İSTER İSTEMEZ BİR GRUBUN ADAMI OLACAK

Abdullah Gül’ün bir yakınıyla, neden bu aşamada onun aktif siyasete dönmek istemediğini konuştum. Gül, Tayyip Erdoğan’ın davetinin samimi bir talep olmadığının farkında. Diyelim ki milletvekili seçildi. Bugünkü şartlarda partide iki kanadın çarpıştığı inkâr edilemez bir gerçek. Gül, ister istemez bir grubun adamı haline gelecektir. Kendisini bir çekişme ve tartışmanın içinde bulacaktır. Ayrıca Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sisteminde ısrarlı olduğu biliniyor. Gül, buna da karşı. Diyelim ki milletvekili oldu. Ya suskun kalmak mecburiyetinde ya da tepki göstererek, taraf olacak.

Peki neyi bekliyor derseniz… Siyasetin topyekûn ona ihtiyaç duymasını. Bunun için de zaman gerekiyor. Sabrıyla -siyaset de biraz sabır işi olduğuna göre- G gününe hazırlanıyor diyebiliriz.