BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Nazlı Ilıcak'tan CHP'ye bölünme çağrısı

Deniz Baykal çizgisinin CHP'yi esir aldığını belirten Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, CHP'ye 'bölünme' çağrısı yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Yerel seçimlerdeki başarısızlık ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilgi, CHP'deki muhaliflerin ayaklanmasına neden oldu. İstifa çağrılarına karşı kurultayı toplama kararı alan Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sallantıda.

CHP'deki gelişmeleri değerlendiren Bugün yazarı Nazlı Ilıcak, CHP'ye açık açık bölünün çağrısı yaptı: "Her şerde bir hayır vardır… Eğer düşünceler birbirini tutmuyorsa, ak ile karayı tek bir çatı altında barındırmaya çalışmamak gerekir. Herkes kendi yoluna gitse, belki de bu CHP’nin hayrına olur."

Nazlı Ilıcak'ın bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

BU PARTİYE GÜVENMEK ZOR

Beklenildiği gibi CHP’de kılıçlar çekildi. Bunu, “demokrasinin gereği” gibi izah edenler çıksa dahi, sürekli tartışma ve gerginlik, “bu partiye güvenmek zor” mesajını kitlelere ulaştırıyor.

CHP, BAYKAL'LA BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞMADI 

Eğri oturup doğru konuşalım… Deniz Baykal liderliğinde CHP, başarıdan başarıya koştu mu ki, şimdi benzer zihniyette bir yönetim arzu ediliyor? “Ulusalcılık” ve “laikçilik” CHP’yi bitirdi; sosyal demokrat bir parti hüviyetini kaybettirdi, daha ziyade laiklik hassasiyeti olan zenginlerin, Beyaz Türkler’in partisi haline getirdi. Dönüşüm vakit alır. Kılıçdaroğlu, hem Kürt meselesindeki katılığı yumuşattı, hem de, başörtüsünü tartışılır olmaktan çıkarttı. İşte başörtülü hanım milletvekilleri TBMM’de ve laiklik elden gitmedi!!! Ayrıca, Ekmeleddin İhsanoğlu tercihi, CHP’nin muhafazakâr kitlelere verdiği bir mesajdı. İhsanoğlu seçilemese bile, CHP, dindara, geleneklerine, göreneklerine bağlı olan insanlara sırtını dönmediğini göstermiş oldu.

BAYKAL'IN ÇİZGİSİ ESİR ALDI 

Kongreyi toplamak için CHP içindeki muhalefetin gerekli imzaya ulaşamayacağı anlaşılıyor. Ama o zaman, genel başkanı değiştiremezlerse, ulusalcılar açısından yeni bir parti kurma ihtimali ortaya çıkacaktır. Bence bu iyi olur. Çünkü, iki arada bir derede kalan, bir tarafı ulusalcı ve laikçi, diğer tarafı değişimci ve hoşgörülü olan CHP, arzu edilen adımları atamıyordu. Adeta, Baykal’ın oluşturduğu ideolojik çizginin esiri haline gelmişti.

CHP'NİN HAYRINA OLUR 

Her şerde bir hayır vardır… Eğer düşünceler birbirini tutmuyorsa, ak ile karayı tek bir çatı altında barındırmaya çalışmamak gerekir. Herkes kendi yoluna gitse, belki de bu CHP’nin hayrına olur.