BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12

Nazlı Ilıcak nereli eşi var mı çocukları kimdir?

Gazeteci yazar Ayşe Nazlı Ilıcak Demokrat Parti döneminde Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları yapmış olan Muammer Çavuşoğlu'nun kızıdır. Nazlı Ilıcak'ın ilk eşi ünlü bir gazeteci ikinci kocası ise siyasetçi ve işadamıydı.

Gazeteci yazar Ayşe Nazlı Ilıcak 1944'te Ankara'da doğdu. Nazlı Ilıcak Notre Dame de Sion Fransız Lisesi (1963) ve Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Ecole de Sciences Sociales et Politiques, 1967) eğitim gördü.

Nazlı Ilıcak'ın çocuklarının bababı olan gazete patronu eşi Kemal Ilıcak'tı. 1969'da Tercüman gazetesi sahibi Kemal Ilıcak'la evlenen Nazlı Ilıcak, dönemin Tercüman gazetesinde başyazarlık yaptı.

Nazlı Ilıcak 1988'e kadar Tercüman grubunun ikinci gazetesi olan Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi. 1992 ile 1994 arasında TRT'de "Söz Meclisten İçeri" adlı programı yaptı. Tercüman dışında Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün, Takvim ve Sabah gazetelerinde yazarlık yaptı.

Sabah gazetesi ile yolları ayrıldıktan sonra 2014 yılında Bugün gazetesine geri döndü. Bugün gazetesine 26 Ekim 2015'te kayyum atanmasıyla buradaki işine son verildi. 17 Kasım'dan itibaren FETÖ destekli Özgür Düşünce gazetesini kurdu ve burada yazdı. 

Zekeriya Öz ile kartopu

Nazlı Ilıcak Zekeriya Öz ile olan kartopu şovu ile zihinlere kazındı. Fethullah Gülen'i savunduğu The Cemaat isimli kitabı ile de örgütün PR çalışmasında aktif rol oynadı.

2 Mart 2014'te Kanal D'de yayına başlayan "Pazar Gezmesi" programını sundu. Bu programda her pazar günü ünlü kişilerin evini ziyaret etti. Ancak program 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri sonrası 24 Aralık 2015'te kanal yöneticileri tarafından alınan kararla sonlandırılmış, Nazlı Ilıcak ve Kanal D'deki ekibinin işine son verildi.

Merve Kavakçı ve Fazilet Partisi

1999 Türkiye genel seçimlerinde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi, yemin töreni sırasında İstanbul milletvekili Merve Kavakçı'nın meclis salonuna türbanlı olarak girmesine koluna girerek eşlik etti. 22 Haziran 2001'de, Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi'ni kapatılmasına karar verdiği dava sonucunda milletvekilliği düşürüldü ve 5 yıl siyaset yasağı getirildi. 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi.

Fethullah Gülen'den yana oldu

Fethullah Gülen ve örgütüne yönelik başlatılan Paralel Devlet Yapılanması operasyonlarına karşı çıktı. AK Parti hükümeti döneminde başlatılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının darbe teşebbüsü olmadığını savundu. MİT tırlarında silah taşındığını ve bunu ortaya çıkaran savcıların casus ilân edildiğini iddia etti.

2016 darbe girişiminden sonra bir süre firari oldu. Yapılan operasyon neticesinde Bodrum'da yakalandı ve tutuklanıp cezaevine gönderildi. 

Nazlı Ilıcak'ın eşi ve çocukları
Nazlı Ilıcak'ın ilk eşi Kemal Ilıcak'tı. Ilıcak'tan Mehmet Ali ve Aslı adında 2 çocuğu var. Nazlı Ilıcak'ın ikinci kocası ise Emin Şirin isimli işadamı oldu. Şirin ile olan eviliği kısa sürede boşanma ile sonuçlandı.

Oğlu Mehmet Ali Ilıcak şarkıcı Meyra ile evli. Mehmet Ali Ilıcak Akşam Gazetesi'ni kuran kişi...