BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,64
HABER /  GÜNCEL

Nazlı Ilıcak çok duygulandı! Yaşlıyım deyip Gül ve Akar'ı...

Ahmet Altan ve Mehmet Altan ile birlikte yargılanan Nazlı Ilıcak 'yaşlıyım beni tahliye edin' dedi. Bugünkü duruşmada ifade veren Nazlı Ilıcak, Hulusi Akar, Bülent Arınç ve Abdullah Gül'ü de işin içine kattı. Duygusal haliyle dikkat çeken Ilıcak bakın neler dedi;

Abone ol

Altan kardeşlerle birlikte yargılandığı davada hakim karşısına çıkan Nazlı Ilıcak zaman zaman duygularını kontrol etmekte zorluk çekti. Ilıcak savunmasında 'yaş'tan vurmaya çalıştı ve "Yaşıma binaen bir an önce tahliyemi rica ediyorum" diyerek hakime ricada bulundu.

Duruşma sırasında 'darbeden habersiz' olduğunu iddia eden Nazlı Ilıcak, "Allah kimseyi haksız yere suçlanma durumuna düşürmesin. Ben hayatım boyunca darbelere karşı oldum" diye konuştu.

FETÖ'YE HİZMET ETMEM İMKANSIZ
İşte Nazlı Ilıcak'ın ifadesinden satırbaşları;

-*FETÖ laik düzeni yıkamayınca İslamî Cumhuriyet kurmak için darbe yapmaya kalktı. Benim böyle bir amaca hizmet etmem imkânsız. PKK gibi, DHKPC gibi FETÖ'yü hemen teşhis etmek mümkün değildi. Yargıtay, bunu bilmeyenlerin kusurlu sayılamayacağını söylüyor.

Ahmet Altan-Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak için karar verildi

Hulusi Akar'ın Abdullah Gül ve Arınç'ın bilmediği...
-*Bülent Arınç ve Abdullah Gül'ün FETÖ'yü ve darbe yapmaya kalkabileceğini zamanında öngöremediklerine ilişkin beyanlarını okudu. Yani Hulusi Akar'ın bilmediği darbeyi ben, Ahmet, Mehmet mi biliyorduk da bir gece önce bunun için bir panel düzenledik?

Nazlı Ilıcak darbe sürecine kadar FETÖ örgütü ile arasına mesafe koymamıştı. Darbeyi önceden bildiği iddia edilen Nazlı Ilıcak, 15 Temmuz sonrası bir süre firari olmuştu. Ilıcak Bodrum'da polis ekipleri tarafından yakalanmış (26.07.2016), çıkarıldığı mahkemece de tutuklanmıştı. 

Yargıtay kararları
-*Yargıtay 16. Daire araç fiilin de suç olması gerektiğini karara bağladı. Yazılar, röportajlar, konuşmalar suç değildir. Yargıtay'a göre, örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek için fiilin örgüt talimatıyla işlendiği kanıtlanmalı.

Yaşlıyım beni tahliye edin

AİHM mütalaasından bir bölüm okuyan Nazlı Ilıcak, "Bu mütalaa ışığında AİHM'in bizler için ihlal kararı alacağı açık. Ben Türkiye'nin bir kez daha bu duruma düşmesini istemem" dedi. Nazlı Ilıcak savunmasını tahliyesini isteyerek bitirdi. Ilıcak , "Yaşıma binaen de bir an önce tahliyemi rica ediyorum" dedi.

Nazlı Ilıcak FETÖ'nün kitabını yazmış firari savcı Zekeriya Öz ile kartopu pozları ile medyada örgütün PR'ını yapmıştı. 

Nazlı Ilıcak kimdir aslen nereli kaç yaşında? Eski eşi ve çocukları