BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,22

Nazlı Ilıcak CHP'den milletvekili adayı olacak mı?

Mesut Yılmaz ise aramak yerine buluşmayı tercih ediyormuş Mehmet Ali Ilıcak'ın anlattıklarına göre. Swiss Otel'de buluşmuşlar bir kere.

Nazlı Ilıcak'ı soruyorlar çok sık; oğlu Mehmet Ali'nin cevabını veremediği bu soruya biz ne diyebiliriz? Mehmet Ali Ilıcak bulmuş çaresini, annesinin körü körüne savaşına karşı duruşunu! Yazılarını okumuyor, televizyonda izlemiyor, twitter'da takip etmiyor. 

Annesiyle evde siyaset konuşmaya da yasak getirmiş Mehmet Ali Ilıcak:

- İkna edemiyorum çünkü. 


Peki...

Akşam'da patronumdu Mehmet Ali Ilıcak... Telefonlaştık, buluşma kararı aldık... Hasret gidermeye karar verdik. İnternethaber'in Balmumcu'daki ofisinde eski gazete patronlarından, siyasetçilerin gazetecilere müdahalesine kadar her şeyi konuştuk.

Dedi ki:

- Bütün siyasetçiler, gazetecileri arar. Beni de aradılar, konuştular. O zaman teknoloji bu kadar gelişmiş olsaydı, benim de adım "Alo Mali" olurdu... 

Arayanı, soranı çok olmuş eski gazete patronu Ilıcak'ın:

- Demirel aradı bir gün. Antalya'daydım; "Senin gazetende benim aleyhime yayın yapılıyor" deyince, tatilde olduğumu söyledim. Süleyman Bey lafını sakınmadı, "Ulan Mali, yeni değil ki bu, sen aylardır tatilde misin yoksa?" dedi. 


*

Bir tek Demirel mi?

Elbette hayır!

Çiller döneminde Mehmet Ali Ilıcak'ın, Özer Çiller'le telefon trafiği hayli fazla:

- Demirel bir kere aradı. Ama Özer Bey çok aradı. Özer Çiller, Tansu Hanım'ın adına konuşuyordu. 


*

Mesut Yılmaz ise aramak yerine buluşmayı tercih ediyormuş Mehmet Ali Ilıcak'ın anlattıklarına göre. Swiss Otel'de buluşmuşlar bir kere. Ilıcak'tan önce Yılmaz'ın odasında, tam karşısında oturan Dinç Bilgin'i anlatıyor 26 yaşındaki gazete patronuna. Mesele Çiller olunca Ilıcak,  şu sözleri sarfediyor:

- Ben Çiller'in aleyhine yayın yapmam!

-  ...?

- Bedeli ağır oldu tabii!


*

Mehmet Ali Ilıcak siyasetçilerin gazetecileri aramasını normal buluyor yani. "Alo Fatih"lerin her dönemde olduğunu demeye getiriyor bir başka deyişle. Gazeteci bir babanın oğlu olduğu için, çocukluğundan beri gazeteci-siyasetçi ilişkilerine tanıklık yapmış biri.

Diyor ki:

- Burada önemli olan gazete patronlarının duruşudur. Babam çok ağır bedeller ödedi rahmetli, ama direndi. Haldun ve Sedat Simavi kardeşler... Karacanlar ve asıl işi gazetecilik olanlar geçmişte dimdik duruyordu. Ya şimdi? 

Devletle işi olan gazete patronlarına işaret ediyor:

- Her şeyi Asil Nadir başlattı.


*

Bugüne dönersek... Nazlı Ilıcak'ın yazdıklarına.. Ben kendisine de söyledim, Nazlı Hanım'ın geçmişteki kahramanlıklarını hatırlattım. Ama bu dönemdeki duruşunun dik olmadığını da... Bir gazeteci gibi değil, militan gibi hareket ettiğini söylediğimde itiraz etmedi.

"Okumuyorum" deyip kestirip attı.

Peki...

Mehmet Ali Ilıcak 17-25 Aralık sürecinin adını ne koyuyor?

"Darbe" girişimi mi?

"Yolsuzluk ve rüşvet" operasyonu mu?


*


Mehmet Ali Ilıcak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a toz kondurmuyor:

- O bana Kur'an okumayı sevdirdi. O bana içkiyi bıraktırdı. O namaz kılmama vesile oldu. 

- ...?

- Rüşvet ve yolsuzluk iddialarına asla inanmam. Tayyip Erdoğan'ın boğazından haram lokma geçmez. 17-25 Aralık süreci Tayyip Bey'in de ifade ettiği gibi "üst akıl" işi... 

- Anneniz öyle yazmıyor ama.

- Okumuyorum!

Mehmet Ali Ilıcak'a annesinin yazdıklarından, annesinin konuşmalarından ötürü yapılmadık hakaret kalmadı bugüne kadar. Twitter'da annesiyle ayrı görüşte olduğunu söylese de, kimi soysuzlar bildiğini okuyor, jurnalleme vazifesini sürdürüyor. Ilıcak'ı çökertmek maksat, oysa devletle iş yapmayalı çok oldu. Gazete patronluğu gibi bir düşüncesi de yok. 45 yaşına gelmiş, daha olgun, daha sakin geleceğine bakıyor. Oğlunun geleceğini inşaa ediyor. Kulaklarını tıkamış yalana dolana çirkin iftiralara...

Nazlı Ilıcak'la geçmişte çok kavgaları oldu.

Sakıncalı bulduğu hiçbir yazısını yayımlamadı gazetelerinde.

Nazlı Hanım yayımlamayan yazılarını kitaba dönüştürdü sonra.

Mehmet Ali Bey, baba olunca anne kıymetini daha iyi anladığını söylüyor ve görüşüne katılmasa da sevgisinin ebediyete kadar süreceğini belirtiyor:

- Yanlışı olsa da o benim annem! 

Ilıcak'la çok şey konuştuk arkadaşlar söyleşimizi yayına hazırlıyorlar. Ancak ben gündemin en sıcak sorusunun cevabını da sizler de paylaşıp yazıyı noktalayacağım. Mâlum gaetelerde Nazlı Ilıcak ismi CHP ile anıldı... Mehmet Ali Ilıcak'a sordum, kesin ve net cevap verdi:

- Öyle bir şey asla olamaz... olsa Nazlı Ilıcak ayıp etmiş olur, kendine ayıp etmiş olur...

Detaylar yakında..