BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,94
ALTIN 2.426,76
HABER /  MEDYA

Nazlı Ilıcak baltayı taşa vurdu

Emine Erdoğan adına açılan sahte twitter hesabını gerçek diye sunan Nazlı Ilıcak, zor duruma düştü.

Abone ol

Cemaate yakınlığıyla bilinen Nazlı Ilıcak, baltayı taşa vurdu.  Bugün gazetesi yazarı Ilıcak, olmayan hesap üzerinden Emine Erdoğan ile kafa bulmaya çalıştı.

Konuya ilişkin Can Dündar'ın 5 gün önce düzeltme yapmasına rağmen, Ilıcak'ın haberde ısrarcı olması tuhaf karşılandı.

Çankaya tarafından yalanlanan Emine Erdoğan'ın twitter hesabı Ilıcak'ın köşesindeydi. Haberi kullanan Sözcü gazetesini öven yazar, bakın bugünkü yazısında neler yazdı?

EMİNE ERDOĞAN'IN GÖBEK ADI

"Bu haber çok az gazetede yayınlandı. Hadiseyi en iyi şekilde değerlendiren Sözcü idi.

Emine Erdoğan’ın resmi Twitter hesabındaki İngilizce cümlelerin, Michelle Obama’nın hesabından “kes-yapıştır” yöntemiyle kopyalandığını gösteren haberden söz ediyorum: “Michelle Obama’nın profilinden kopyala-yapıştır yapan danışmanları, bir skandala imza attı. ABD’nin First Lady’si Michelle Obama, profilinde İngilizce olarak ‘Hesap danışmanlar tarafından yönetiliyor. First Lady’nin kişisel olarak yazdıkları -mo şeklinde imzalı’ denildi. (MO, Michelle Obama’nın adının ve soyadının baş harfleri.) Emine Erdoğan’ın danışmanları, aynı yazıyı kopyalayıp yapıştırınca, Emine Erdoğan, Twitter’a adım atar atmaz kullanıcıların alay konusu oldu.”

Twitter hesabı yok

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın sosyal medyada herhangi bir hesabının olmadığını açıklamıştı. Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın, Twitter da dahil olmak üzere, sosyal medyada herhangi bir hesabı bulunmamaktadır" demişti.

Böyle komik bir hadise karşısında Zaytung durur mu, o da hemen latife yaptı: “Emine Erdoğan’ın biosunun, zannedildiği gibi alıntı olmadığı, aslında göbek adının Michelle Obama olduğu açıklandı.”

                                                                           ***
Lafı geçmişken Zaytung’un başka esprilerini de sıralayayım:

* Ukrayna’da yolsuzluk yapan milletvekilinin vatandaşlarca çöpe atılması üzerine, Ankara’daki çöp konteynerleri tedbir amaçlı toplatıldı.

* Erdoğan’ın “O banka zaten batmış” sözüne, FED’den cevap geldi: “Pardon anlayamadık… Kime batmış!"

* Ve bir fotoğraf ile yorumu… Devlet görevlilerine şemsiye tutulmuş; gazimiz ise açıkta. Zaytung, ihmal gibi duran bu hadisenin “perde arkasını” açıklıyor: “Gaziler günü töreninde yağan rahmetten mahrum kalmaması için, gazimize şemsiye tutulmadı.”

Güleriz ağlanacak halimize."