BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  MEDYA

Nazlı Ilıcak: Allah onun bin defa belasını versin!

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Ağrı'daki çatışmayı bedduayla köşesine taşıdı.

Abone ol

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Ağrı'daki çatışmaya ilişkin zehir zemberek bir yazı kaleme aldı. 

Fethullah Gülen'in 17 Aralık sonrası Türkiye'yi sallayan bedduasına atıf yapan Nazlı Ilıcak, “Barış deyip de iktidar hırsı yüzünden kan içici vampirlere dönüşenlerin Allah belâsını versin. Bunu yapan HDP ise HDP’nin, AK Parti ise AK Parti’nin…” dedi.


Nazlı Ilıcak'ın 'Barış süreci mülâanesi' başlıklı yazısı şöyle:

ALLAH ONUN BİN DEFA BELASINI VERSİN

"Geçen sene de aynı şekilde bahar şenliği düzenlenmiş ve gene PKK’lılar bu şenliğe katılmış ama müdahale yapılmadığı için hiçbir çatışma olmamıştı...

“Cumhurbaşkanı AK Parti’nin oylarını yükseltmek için Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kullanıyor mu” diye soranlar, haksız değil. Nitekim Demirtaş da tepkisini Fethullah Gülen’e benzer bir mülâaneyle dile getirdi: “Kim silahtan beslenerek oy topluyorsa, Allah onun bin defa belâsını versin. Kim emrindeki silahlı gücüne güvenerek oy toplamak istiyorsa Allah onun burnundan fitil fitil getirsin. Seçimi görmeyi nasip etmesin. Bizsek biz, sizseniz siz.

Bakalım bu sözler kimi çarpacak?..

Sonuç itibariyle…

1) Ağrı olayı, olağan bir çatışma gibi görünmüyor. Zira bu bölgede, ilk defa PKK’lıların katılımıyla bahar şenliği düzenlenmiyor.

2) Öcalan’ın posterinin asıldığı Nevruz şenliğine müdahale etmeyen TSK’nın, bahar şenliğini hedef alması, siyasi amaç güdüldüğü şüphesini uyandırıyor.

3) Kürt vatandaşlarımız provokasyona gelmedi. Aktif bir tutum sergiledi. Üstelik yaralı askerleri hastanelere taşımak suretiyle iyi niyetini gösterdi.

Demirtaş gibi biz de mülâane yapalım: “Barış deyip de iktidar hırsı yüzünden kan içici vampirlere dönüşenlerin Allah belâsını versin. Bunu yapan HDP ise HDP’nin, AK Parti ise AK Parti’nin…”