BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

NATO'nun özrüne Türkiye'den cevap

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, NATO'daki rezalet için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aranarak özür dilendiğini söyledi. Bakan Çelik, Türkiye olarak NATO'dan gereğinin yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, NATO'daki rezaletle ilgili yetkililerin her seferinde özür dilediğini; ancak bu saygısızlığın affedilmeyeceğini söyledi. Çelik, sorumluların FETÖ ile bağlantılarının araştırılacağını kaydetti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çelik'in gazetecilerin sorularını cevapladı. Skandalla ilgili Genelkurmay Başkanı'nın bilgilendirildiğini bunun üzerine askerin geri çekilmesine karar verildiğini söyleyen Çelik, yetkililerin her defasında kendilerinden özür dilendiğini; ancak bu saygısızlığın affedilmeyeceğini, kabul edilmeyeceğini ifade etti. İşte Çelik'in açıklamaları:

"Bunu yapan kişi memur NATO tatbikatından uzaklaştırıldı. Olayın bununla sınırlı kalmasını istemiyoruz. Bu kişinin cezalandırılmasını istiyoruz. Bunun komuta zinciri yok mudur. Müttefik ülkelerin güvenliğinden sorumlu NATO'nun kendi tatbikatının güvenliğini sağlayamaması gibi bir tablo ile karşı karşıya kalırız. Net mesajlar verildi. Tarafımızdan affedilir bulunmadığı ifade edildi. NATO'daki ilişkilerimize gölge düşürür nitelikte olduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanımızı arayarak özür dilediler. Bu kişinin cezalandırılması konusunu takip edeceğiz.

Onlar da bu kişinin bağlantılarını araştıracaklar. FETÖ'nün yöntemlerine benzer bir yöntem bu. Araştırılacak, tüm bağlantıları ortaya çıkarılacak. NATO'nun kurucu üyesiyiz, orada önemli bir gücüz. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Gereği yapılırsa bu özürler somuta dönüşür.''

Hükümet taşeron sistemini kaldırıyor mu?