BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
HABER /  GÜNCEL

NATO'dan Rusya'ya mesaj: Türkiye'yi savunmaya hazırız

Genel Sekreter Jens Stoltenberg, ittifakın Türkiye'yi korumaya ve gerekirse Türkiye'ye asker göndermeye hazır olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Bu şartlarda Putin'i aramamın anlamı yok. Yaşananlardan dolayı elbette kırgınlık içindeyiz" dedi.

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın Türkiye'yi korumaya ve gerekirse Türkiye'ye asker göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesi gazetecilere bir açıklama yapan Stoltenberg, "NATO, Türkiye dahil tüm müttefiklerini her tür tehdide karşı korumaya hazırdır ve bu kapasiteye sahiptir" dedi.

Stoltengerg, ittifakın güney kanadındaki tehditlerle mücadele amacıyla Türkiye dahil yerde ek güç konuşlandırmak için gerekli hazırlıkları yaptığını belirtti.

NATO Genel Sekreteri, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarının da kaygı yarattığını vurguladı.

Stoltengerg Rusya'dan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı desteklemekten vazgeçmesini ve IŞİD'i hedef almasını istedi.

Rus savaş uçakları Türk hava sahasını son beş günde iki kez ihlal etmiş, Ankara Kremlin'i protesto etmişti.

Erdoğan: Kırgınlık içindeyiz

Öte yandan, Belçika'dan Japonya'ya geçerken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın ihlallerle ilgili açıklamalarının ciddiyetle bağdaşmadığını söyledi.

Erdoğan'ın "Putin’le görüşecek misiniz" sorusuna yanıtı ise "Yaşananlardan dolayı elbette kırgınlık içindeyiz. Bu şartlarda aramamın bir anlamı yok” oldu.

Rusya dün Hazar Denizi'ndeki gemilerinden de Suriye'de IŞİD'e roket saldırısı düzenlediğini . Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, İran ve Irak'la işbirliğini sürdürme talimatı vermişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Rusya'nın Suriye'de düzenlediği 57 hava saldırısından sadece ikisinin IŞİD'e yönelik olduğunu .

Rusya, geçen hafta Suriye'de hava saldırıları düzenlemeye başlamıştı.

Kremlin, saldırılarda IŞİD'in hedef alındığını vurguluyor. Esad rejimi karşıtları ve Batılı ülkeler ise öncelikle diğer muhalif grupların hedef alındıklarını söylüyor.

Suriye'de son olarak rejim güçlerinin Rusya'nın hava desteği ile Hama kentinin kuzeybatısındaki stratejik önemi yüksek Ghab Plain'de muhaliflere karşı saldırıya geçtiği bildiriliyor.